18 évvel ezelőtt történt a tragikus deutschlandsbergi buszbaleset

Forrás: RTL Klub -
buszbaleset deutschlandsbergi buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tragikus buszbaleset történt péntek éjjel Veronában: 16-an vesztették életüket. 18 évvel ezelőtt egy hasonló tragikus baleset miatt borult feketébe az ország, a deutschlandsbergi buszbalesetben 18-an hunytak el.

Péntek éjjel magyar diákok és felnőttek szenvedtek tragikus buszbalesetet Veronában. 16-an vesztették életüket, de sajnos nem ez volt az első ilyen eset. Kedden volt az évfordulója annak a szörnyű balesetnek, amely pontosan 18 évvel ezelőtt történt. A Deutschlandsbergnél történt tragédiában18 ember vesztette életét.

18 évvel ezelőtt történt a tragikus deutschlandsbergi buszbaleset Forrás: RTL Klub

Akkor egy kőszegi diákcsoport utazott busszal Ausztriába, de a jármű egy kanyargós, meredek, ám száraz útszakaszon a szakadékba zuhant. Voltak, akik az összeroncsolódott buszba szorultak, voltak, akik viszont kizuhantak. Összesen 18 ember halt meg a szerensétlenségben. Az akkori vizsgálatok kiderítették, hogy a busz fékrendszerének meghibásodása okozta a tragédiát. A sofőr tudott a problémáról, ennek ellenére elvitte a gyermekeket a rossz busszal kirándulni. Ő túlélte a tragédiát, de 3 év börtönbüntetésre ítélték. Testileg és lelkileg is összeomlott, 2001-ben hunyt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.