Megszólalt Czakó Tibor, a Veronában balesetet szenvedett busz társaságának vezetője

Forrás: AFP -
Czakó Tibor Verona veronai buszbaleset busztársaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tragikus veronai buszbalesetben 16 ember vesztette életét. A busztársaság vezetője eddig nem tudott megszólalni, de most egy sajtóközleményben válaszol a kérdésekre. Először is részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak és leszögezte, kifogástalan állapotban indult útnak a busz.

Péntek éjjel 16-an vesztették életüket a tragikus veronai buszbalesetben, de még nem tisztázott, hogy mi okozta a tragédiát. Egyelőre a vizsgálatok zajlanak, természetesen ehhez hozzá tartozik a busztársaság, a Pizolit Busz Kft. alapos ellenőrzése is. A cég vezetője, Czakó Tibor sajtóközleményben válaszolt a feléjük az elmúlt napokban intézett rengeteg kérdésre, de először is részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozói felé.

A busz roncsai Forrás: AFP

Czakó Tibor leszögezte, a busz kifogástalan állapotban indult útnak. 2016 decemberében esett át utoljára kötelező szervizen, novemberben kapott vadonatúj gumikat. Ezentúl hozzátette, hogy a hatályos jogszabályok szerint 15 ezer kilométerenként kötelező a nemzetközi forgalomban lévő autóbuszok műszaki vizsgálata, amit a cég minden esetben szigorúan betart. Elhatározták azonban, hogy a kötelezőeken túl társaságuk további intézkedéseket fog elrendelni. „Igyekszem magam azzal lekötni és úgy feldolgozni a mérhetetlen fájdalmat, hogy a jövő felé fordulok.

Elhatároztam, hogy a mi buszaink ezentúl csak akkor indulnak el, ha pontosan az a protokoll fut le, ami a repülőkön:

a vészkijáratok bemutatása, az üvegtörő kalapács helyének és használatának ismertetése, valamint a biztonsági övek használata" - mondta a vezető. Hozzátette, szeretne minden segítséget megadni az érintetteknek.

„Az érintettek segítésére egy krízis-központ létrehozásán dolgozom,

ahol találkozhatnak szakemberekkel, de mindenekelőtt egymással. Megoszthatják bánatukat és azokat a módszereket, amelyeket saját esetükben hatékonynak találnak a terhek feldolgozására. Ilyen formában szeretnék most a nyilvánossághoz fordulni és felajánlást kérni olyan épületegyüttesre, amely akár heteken át rendelkezésre áll és alkalmas ezekre a célokra.

Mélységesen lesújtott a tragédia, őszintén együtt érzünk a balesetet szenvedőkkel, az áldozatok hozzátartozóinak szívből jövő őszinte részvétünket szeretném kifejezni.

A sérülteknek pedig mielőbbi felgyógyulást kívánunk" - mondta Czakó Tibor, aki azt is hozzátette, hogy 20 éve foglalkozik a cég személyszállítással, és eddig még nem fordult elő történetükben személyi sérülést okozó baleset.

18 évvel ezelőtt történt a tragikus deutschlandsbergi buszbalesethttp://www.life.hu/news/20170125-18-evvel-ezelott-volt-a-deutschlandsbergi-buszbaleset.htmlTragikus buszbaleset történt péntek éjjel Veronában: 16-an vesztették életüket. 18 évvel ezelőtt egy hasonló tragikus baleset miatt borult feketébe az ország, a deutschlandsbergi buszbalesetben 18-an hunytak el. NewsOrigoKiderült, honnan és kitől származik a levágott kézfej (18+)http://www.life.hu/news/20170125-sokkolo-kiderult-kie-a-levagott-kezfej.htmlLevágott kézfejet találtak egy budapesti lakásban. Utoljára egy fiatal egyetemista bérelte az ingatlant, aki már hónapok óta elköltözött onnan. A rendőrség végül kiderítette, kié lehet a végtag, a nyomozást lezárták. NewsThinkstockLevélben vesz búcsút a veronai tragédiában elhunyt lányától Lászlóhttp://www.life.hu/news/20170124-levelben-vesz-bucsut-a-veronai-tragediaban-elhunyt-lanyatol-floratol-laszlo.htmlA Facebookon búcsúzik a veronai buszbalesetben elhunyt lányától, Flórától, Krizsány László nemzetközi sakknagymester. A gyászoló édesapa ugyanitt köszöni meg a rengeteg részvétnyilvánítást, valamit azt, hogy barátai, ismerősei, és egy egész ország osztoznak fájdalmában. Arról ír, talán icipici könnyebbséget jelent, ha leír, felidéz egy emlékképet. A szívszorító posztot a megszületése pillanata óta osztják a gyászolók: nem túlzás azt írni, mindenki együttérez az édesapával, és természetesen minden érintettel. News--Köszönetét nyilvánította ki Csató Gábor, az OMSZ főigazgatójahttp://www.life.hu/news/20170124-koszonetnyilvanito-levelet-irt-csato-gabor.htmlCsató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója köszönetnyilvánító levelet írt a kollégáinak, és mindenkinek, aki segédkezett a tragédiánál. News--Meghalt Gorden Kaye, a Halló, halló! egyik főszereplőjehttp://www.life.hu/news/20170124-meghalt-gorden-kaye-a-hallo-hallo-foszereploje.htmlElhunyt Gorden Kaye brit színész, aki a Halló, halló! című vígjátéksorozat főszereplője volt. A színész hétfőn reggel távozott az élők sorából, 75 éves volt. News--Síliftből egy autóra zuhant egy magyar nő Ausztriában: súlyosan megsérülthttp://www.life.hu/news/20170124-ausztriaban-7-metert-zuhant-egy-magyar-no-egy-siliftbol.htmlKiesett a síliftből és egy autóra zuhant egy magyar nő Ausztriában. Összesen 7 métert zuhant, férje ennél szerencsésebb volt. Ő a védőhálóba esett. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.