Azonnali hatállyal lemondott a Magyar Rákellenes Liga elnöke

Forrás: Magyar Rákellenes Liga -
felmondás Magyar Rákellenes Liga elnök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azonnali hatállyal mondott le az elnöki tisztségéről. dr. Bittner Nóra. Az egykori elnök azt is elárulta, hogy miért hozta meg ezt a hirtelen döntést. 

Ahogy azt már a Life.hu is megírta, a Magyar Rákellenes Liga legújabb kampányvideójától a közvélemény teljesen kiborult. Az emberek úgy gondolják, hogy a felvétel áldozathibáztató, és egyáltalán nem objektív.

Felháborító és áldozathibáztató a Magyar Rákellenes Liga kampányfilmje Forrás: Magyar Rákellenes Liga

Az esemény akkor port kavart, hogy a liga kénytelen volt közleményben elnézést kérni az emberektől. A közlemény hosszasan taglalja a videó létrejöttének okát és szándékát, majd bocsánatot kér az érintettekről, és kijelenti:

a videót eltávolították

a közösségi oldalukról és a weboldalukról is.

A tegnapi napon, január 26-án pedig a Magyar Rákellenes Liga elnöke, dr. Bittner Nóra hökkentette meg az embereket a felmondásával. Közleményében hangsúlyozza, hogy felmondásának oka a kialakult negatív sajtó visszhang, amely a Magyar Rákellenes Liga céljaival gyökeresen ellentmondó üzenetet tulajdonít a kampányfilmnek.

Ezt a közleményt adta ki dr. Bittner Nóra a felmondása kapcsán Forrás: Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.