Szita Bence nevelőapja megkönnyebbült a gyilkos nő halála után

Fotó: Magócsi Márton - Origo -
gyerekgyilkosság Szita Bence
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kegyetlen gyilkosság miatt börtönbe zárt nővel végzett a rák. Bence nevelőapja azonban egyáltalán nem gyászol. 

Ahogy azt a Life.hu is megírta, Szita Bence 2012. október 29-én veszítette életét a Kaposvár melletti sántosi erdőbe. Polcz Erika, a kisfiú mostohanyja, valamint Kertész József és Bogdán József különös kegyetlenséggel végeztek a gyerekkel: utóbbi férfi leütötte Bencét, majd negyven alkalommal megszúrta egy késsel. Eközben Kertész József gödröt ásott a gyermeknek, ahova még élve eltemették.

Szita Bence gyilkosai az ítélethirdetés pillanatában Fotó: Magócsi Márton - Origo

Erika mindehhez elemlámpával világítva segédkezett. A kisfiú ruháit és telefonját a Kaposba dobták. Mindannyian börtönbe kerültek, de egyikőjük sem tartja magát gyilkosnak. Erika egészségügyi állapota rohamosan romlani kezdett. Később kiderült, hogy a nő rákos megbetegedéssel küzd, majd a napokban a rabkórházban el is veszítette életét.

A meggyilkolt kisfiú nevelőapja, Gyöngyi Sándor így nyilatkozott a halálhírrel kapcsolatban: "Jó, megnyugtató érzéssel tölt el, hogy Erika már nincs köztünk. Nem vagyok olyan, aki más halálát kívánná, de most őszinte szeretnék lenni, ezért mondtam ezt" - írta meg a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.