Veronai buszbaleset: az autópálya hiányossága okozhatta a katasztrófát?

Forrás: AFP -
autópálya veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A borzalmas buszbalesetben 16 ember vesztette életét, a tragédiát mindössze egy szimpla szalagkorlát próbálta megakadályozni. Lehet, hogy ez is szerepet játszhatott abban, hogy ilyen szörnyű végkimenetelű lett a baleset.

Tizenhatan életüket vesztették, huszonhatan pedig megsérültek a veronai buszbalesetben. Egyelőre még vizsgálják, hogy mi volt a tragédia közvetlen kiváltó oka. Nincs hivatalos álláspont, ám azt feltételezik, hogy az autópálya hiányossága is hozzájárulhatott ahhoz, hogy ilyen szörnyű végkimenetelű lett a baleset.

Az autópálya hiányossága is szerepet játszhatott? Forrás: AFP

A tragédiát ugyanis egyetlen szimpla szalagkorlát próbálta megakadályozni. Magyarországon dupla korlátok, megerősített merevítések és betonvetők védik az autókat abban, hogy a hídpillérnek ütközzenek – írja a Magyar Idők. Biztosat még ma sem lehet tudni arról, mi okozhatta a balesetet, közlekedési mérnökök szerint lassú defekt is kiválthatta a tragédiát, vagy akár az is, hogy a sofőr elaludt a volán mögött. Utóbbi álláspontot képviseli a veronai államügyészség, szerintük a sofőr hibája vagy rosszulléte lehetett a baleset közvetlen kiváltó oka – írja az InfoRádió.

/1701/Veron201712117440

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.