veronai buszbaleset vádemelés sofőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden az olasz lapok arról írtak, hogy vádat emeltek az 52 éves sorfőr ellen, aki életveszélyes sérülésekkel élte túl a veronai buszbalesetet. A hír tévesnek bizonyult - írja a Magyar Idők.

Borbély Zoltán ügyvéd, közlekedési és biztosítási szakjogász egyeztetett olasz partnereivel, és a következőket nyilatkozta a lapnak:
"Szó sincs gyanúsításról vagy vádról. Csak akkor lehet nyomozati cselekményt végezni egy érintettel kapcsolatban, ha erről írásban értesítették őt."

Mivel a sofőr mélyaltatásban van és nem lehet vele kommunikálni, a veronai nyomozó ügyészek jegyzőkönyvben rögzítették az értesítést. Így van jogi lehetőség arra, hogy az érintettel kapcsolatos adatokat hivatalosan beszerezzék.

"Ezzel a lépéssel megnyílt az emberi tényezők tisztázásának a lehetősége" - mondta Borbély Zoltán. Az olasz ANSA hírügynökség is ezt közölte Nicola Scalabrini ügyészre hivatkozva.

A buszbaleset áldozatainak holttestét előreláthatólag pénteken szállítják haza Olaszországból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.