Veronai buszbaleset: megszólalt az életben maradt sofőr rokona

Forrás: AFP -
rokonság veronai buszbaleset sofőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emelt az olasz rendőrség a veronai baleset egyik túlélője ellen. Kiderült ugyanis, hogy a busz sofőrje az egyik kint ápolt súlyos sérült. Rokona nyilatkozott a férfi állapotáról.

Tizenhat halálos áldozatot követelt a Verona közelében történt buszbaleset, huszonhatan pedig megsérültek. Már megtörtént az áldozatok azonosítása, azé a két, súlyos állapotban lévő emberé is, akiket még Olaszországban kezelnek. Mindannyiuk személyazonosságát DNS-minta alapján sikerült azonosítani. Kiderült, hogy az egyik súlyos sérült a busz vezetője, ő volt a sofőr a baleset pillanatában is.

Megszólalt a balesetet túlélő sofőr rokona Forrás: AFP

Az olasz hatóságok vádat emeltek ellene, mivel úgy vélik, az ő figyelmetlensége vezetett a tragédiához. Valószínűleg ő még egyszer sem tért magához a baleset óta, feltételezik, hogy a férfi kirepült a szélvédőn. Jelenlegi állapotáról rokona adott szűkszavú tájékoztatást. "Nagy a mi bajunk így is, ugyanis János mélykómában van" – mondta a buszvezető sógornője a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.