Sebestyén Balázsék 7 milliót gyűjtöttek a leégett házú családnak

ház leégés Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Családi házuk leégése után nincstelenné vált a kétgyermekes család, ám Sebestyén Balázsék a segítségükre siettek. A műsorvezetők és a Rádió 1 hallgatói összesen 7 millió forintot gyűjtöttek a majosházi családnak. 

Alig egy hónapja tett közzé Sebestyén Balázs egy posztot a majosházi család tragédiájáról. A kemény és hosszú munka után felépített házuk ugyanis leégett, így két gyermekkel nincstelenné váltak a szülők. Az eset nagyon megérintette Balázsékat, ezért segítettek a családnak, hogy újra tető lehessen a fejük felett.

Sebestyén Balázs és a Rádió 1 hallgatói segítettek a majosházi családnak Fotó: Adrián Zoltán - Origo

"Januárban kerestek meg bennünket Elviráék, mindenük odaveszett, amikor leégett a házuk.

Úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk segíteni nekik abban, hogy újrakezdhessék az életüket.

Nem először csináltunk már ilyet a műsor történetében, és a hallgatók most is mindent bevetettek. Nagyon örülök, hogy ilyen masszív hallgatótáborunk van, és ha segítségre van szükség, mindig összefognak"mondta a Blikknek Sebestyén Balázs. "Mindenünk odaveszett! Ebben a házban volt életünk munkája, az összes emlékünk, a gyerekeink fényképei. Másnap, miután elszállásoltak bennünket a helyi iskolában, mondtam a tízéves kislányomnak, hogy menjen el fogat mosni. Erre válaszolta, hogy de anya, nincs fogkefém. Én meg gyorsan váltottam, jaj, nem baj, akkor vegye fel a pizsamáját, mire annyit felelt, hogy de az sincs! (...)

Először fájdalmat érzetem, aztán az jutott az eszembe, hogy mennünk kell, és csinálni, mindent újra kell kezdünk, minél hamarabb,

hiszen itt a két gyerek, nincs időnk siránkozni!" – mondta az édesanya, Elvira. Rengeteg ember segített nekik, sokan kis összegekkel, így gyűlhetett össze a közel 7 millió forintos támogatás, ami számukra az újrakezdés lehetőségét jelenti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.