időjárás-előrejelzés időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már épp kicsit jobbra fordult az idő, most mégis visszatérhetnek éjszakánként a kemény mínuszok, a szélcsendes, fagyzugos helyeken akár −12 fok is lehet jövő hét elején.

Csütörtökön többnyire erősen felhős és borult lesz az ég, csupán átmenetileg vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Helyenként hószállingózás, jelentéktelen havazás, illetve ónos szitálás előfordulhat.

Forrás: Thinkstock

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a legmagasabb nappali hőmérséklet −1 és +4 fok között várható. Késő estére 0, −5 fokra hűl le a levegő. Pénteken délen, valamint a Dunántúlon egyre inkább feltámad a délkeleti szél – tájékoztat az Idokep.hu. Ennek hatására délkelet felől több helyen felszakadozhat a felhőzet, hosszabb, naposabb időszakok is előfordulhatnak már.

Csapadék nem várható. A hajnali fagyot követően péntek délután 1–6 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén már naposabb időre készülhetünk, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik meg a napsütést. Több helyen megélénkül a délkeleti szél, hidegebbek lesznek a hajnalok. Napközben szombaton 2–6, vasárnap 0–5 fok várható.

Hétfőn is többnyire napos, csapadékmentes időjárásra van kilátás. Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk, néhol erős a délkeleti szél. Fagyos hajnal után, napközben 2–6 fok valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.