házasság párkapcsolat Valentin-nap szerelem emlék valentin2017 Szinetár Dóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Valentin-nap a '90-es évektől, az angol nyelvű elnevezés átvételével kezdett elterjedtté válni idehaza. A szerelmesek védőszentjének ünnepe mindenki számára mást rejt: vannak, akik egyenesen bosszantónak találják, míg mások kifejezetten ünneplik Bálint napját. A Jászai Mari-díjas színész-énekesnőt, Szinetár Dórát kérdeztük, ő maga melyik tábort erősíti. 

Azt tapasztalom, vagy imádják, vagy kikérik maguknak az emberek a Valentin-nap ünneplését” – kezdte Dóri, aki hozzátette, gyermekkorában még nem volt divat ezt is megünnepelni. „Van egy Bálint nevű unokatestvérem, őt a névnapján természetesen minden évben felköszöntöttük, de akkor még híre-hamva sem volt a szerelmesek ünnepének” – mondta a színésznő.

Szinetár Dóra véleménye szerint ez az ünnep pontosan olyan, mint az apák napja: mivel a kárpát-medencei kultúrkörökben eredetileg nincsen hagyománya, így ez kitalált ünnep.

Szinetár Dóra Fotó: Pejkó Gergő/Facebook/Szinetár Dóra Official Fanclub

– nyilatkozta Dóri.

Igazán maradandó élménye Valentin-nap kapcsán nincs a színésznőnek. „A kedvesemmel mindig próbálunk odafigyelni a másikra: igyekszünk egymást időről időre meglepni valami aprósággal, akár csak egy finom, gyertyafényes vacsorával vagy bármi olyasmivel, amire régóta vágyott. Nálunk gyakran van szerelmesek napja” – vallotta be Szinetár Dóra, aki miközben az idei február 14-ét az Operettszínházban tölti, az Ének az esőben musical főpróbáján már gőzerővel készül a márciusi koncertjére is. „Ez a koncert azért is lesz különleges számomra, mert utoljára 25 évvel ezelőtt volt saját, önálló koncertem.”

A Magna Cum Laude zenekar a születésnapját ünneplihttp://www.life.hu/kult/20170210-szuletesnapot-unnepel-a-magna-cum-laude-zenekar.htmlMező Misiék idén ünneplik a zenekar megalakulásának 18. évfordulóját, ezzel hivatalosan is nagykorúvá válnak. Kult--Programajánló - Akkor is, ha szereted a Valentin-napot, és akkor is, ha nemhttp://www.life.hu/kult/20170206-programajanlo-valentin-nap-es-hetvege-februar-9-16.htmlAkár szereted a Valentin-napot, akár nem, visszavonhatatlanul közeleg. Ha szívesen ünnepled a szerelmesek napját, mutatunk néhány olyan programot, ahol biztosan jól érzitek majd magatokat a kedveseddel. De azoknak is kedveskedünk, akik a hátuk közepére kívánják ezt az ünnepet: nekik is ajánlunk olyan programokat, ahol garantáltan nem jut majd eszükbe a szerelem. KultThinkstockHasadt elmék a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170127-egy-testben-tobb-szemelyiseg-hasadt-elmek-a-filmvasznon.htmlA frissen mozikba került Széttörve főszereplőjének nem kevesebb, mint 23 személyiség lakozik a testében, James McAvoy pedig bravúrosan játssza el mindegyiket – ezzel csatlakozva a listánkon szereplő, disszociatív személyiségzavarban (és nem skizofréniában!) szenvedő, emlékezetes filmes karakterekhez. KultOrigoMilla Jovovich legemlékezetesebb filmszerepei: egy kelet-európai szépség Hollywoodbanhttp://www.life.hu/kult/20170130-milla-jovovich-legemlekezetesebb-filmszerepei.htmlA Kaptár – Utolsó fejezet című, napokban mozikba került új filmjével Milla Jovovich lezár egy korszakot: végleg elbúcsúzik az összesen hat filmben eljátszott akcióhősnő, Alice karakterétől. Mi pedig ez alkalomból számba vettük: kik voltak Alice legfontosabb társai a színésznő karrierjében? KultOrigoCsillagközi hancúrozások: űrbeli szexjelenetek a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170123-urben-jatszodo-filmek-szexjelenetei.htmlA már mozikban futó Utazókban egy csillagközi járaton Jennifer Lawrence és Chris Pratt között szövődik szenvedélyes viszony — mi pedig kihasználtuk az apropót arra, hogy utánanézzünk: korábban kik és hogyan bújtak már össze emlékezetes módon az űrben játszódó filmekben? KultOrigoBuli az élet: a legfergetegesebb partifilmekhttp://www.life.hu/kult/20161220-a-legfergetesebb-partifilmek.htmlMár látható a mozikban a Hivatali karácsony, amelynek egy hatalmas és elszabaduló céges buliról szól – ezzel csatlakozva egy utóbbi időben népszerű trendhez, melynek filmjei mind elsősorban a részeges sztorikra építenek, és mind valami óriási partit állítanak a középpontba. Kiválogattuk a kedvenceinket! Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.