Hosszú hallgatás után P. László úgy döntött, hogy vallomást tesz. De mi az oka annak, hogy mégis beszélt a történtekről?

Elfogása után sokáig nyugodt maradt P. László, édesapja és ügyvédje szerint is azt gondolta, hogy akkor is kiderül az igazság, ha nem tesz vallomást. Azonban hosszú hetekig nem történt semmi, nem haladt a nyomozás, így László egyre idegesebb lett, el akarta már mondani a saját verzióját. Először a bíróságon akart megszólalni, de nem bírta ki addig, így csütörtökön vallomást tett, amit még hétfőn is folytatni fog. A vallomás részleteiről azonban még nem tudni semmit.

P. László vallomást tettForrás: TV2


"Ügyfelem úgy érezte, nem halad a nyomozás. Hetek telnek el úgy, hogy nincs előrelépés, ami nagyon nyugtalanítja őt. Ettől egyre feszültebb volt, majd megtörte a csendet, részletes vallomást tett. Többet nem szeretnék erről elárulni, hétfőn ugyanis folytatás várható" – mondta P. László ügyvédje, dr. Brunner Tamás a Blikknek.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint teljesen érthető, ami történt:
"Pszichológiailag teljesen érthető, ami történt. Ezt a férfit hónapok óta szinte semmi inger nem érte. Ez nagy feszültséget okoz. Talán rájött, ha beszél, csökken a belső nyomás."

P. Lászlót előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal való visszaéléssel vádolják, amiért életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.