Zacher Gábor kiállt a lúgos támadás áldozata mellett

bíróság Zacher Gábor lúggal leöntött asszony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább folytatódik a borzalmas eset boncolgatása, szakértőket hallgattak meg egészségügyi szempontból szemlélve az esetet.

Ahogy azt a Life.hu már megírta, 2013. március 12-én reggel 8 előtt a lakásában támadta meg áldozatát az orvos. A férfi előbb a földre teperte, majd kábító hatású injekciót adott a szeretője combjába. Ez után leöntötte lúggal a nő nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta a testét, és távozott.

Elsőfokon 4 év börtönbüntetést ítélt meg a bíróság, de ennek mértékével Erika, az áldozat nem értett egyet. Véleménye szerint ennél jóval többet érdemel, hiszen életveszélyes állapotba sodorta, és megnyomorította testileg-lelkileg egyaránt.

Múlthét pénteken ismét tárgyaltak, ám ezúttal szakértőket hallgattak meg, elsőként dr. Zacher Gábort. Arra voltak kíváncsiak, hogy véleménye szerint okozhatta-e forrázás a nő sérüléseit, ugyanis azzal vádolják, hogy valójában kamillateával forrázta le magát, és nem B.Krisztián okozta a sérülést.

Zacher Gábor kiállt a lúgos támadás áldozata mellett Forrás: Polyák Attila/Origo

"Kizártnak tartom, hogy ezt a sérülést forrázás okozta volna. A forrázás és a marás egészen más sérülést okoz. Erika igenis kerülhetett volna életveszélybe, már csak amiatt, hogy elkábították és elaltatták úgy, hogy nem készültek fel a "kórházon kívüli altatás" következményeire. A hidrogén-peroxid, amit használt, 3 százalékos töménységben kitűnő kórházi fertőtlenítő, ám 33 százalékosan már életveszélyes, maró anyag" - írta meg a Blikk.

Az ügyésznő aljas indokból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt kért börtönbüntetést. Míg Erika ügyvédje előre kitervelt, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölést tartaná a megfelelő minősítésnek.

B.Krisztián védője szerint azonban nincs közvetlen bizonyíték a férfi ellen, így felmentést, de minimum új eljárást kellene indítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.