Eladta érmeit Olga Korbut olimpiai bajnok, hogy ne éhezzen

Forrás: AFP -
éhezés Olga Korbut olimpia érem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az éhségtől mentették meg érmei a négyszeres olimpiai bajnok tornászt, Olga Korbutot. Kénytelen volt eladni az ereklyéit egy aukciós házon keresztül, hogy kimentse magát a nehéz helyzetéből.

Nincs annál szomorúbb, amikor egy sportolónak az éhezés elől menekülve meg kell válnia az érmeitől, azoktól az ereklyéktől, amikért nem keveset dolgozott. Persze az érdemet így sem veszi el tőle senki, mégis fájdalmas az, ha nem lát más kiutat. Olga Korbut, a négyszeres olimpiai bajnok tornász nem látott más kiutat, inkább eladta az érmeit és trófeáit, hogy ne éhezzen.

Olga Korbut 1972-ben Forrás: AFP

Egy amerikai aukciós házon keresztül talált új gazdákat azoknak az érmeknek, amik egykor az ő otthonát díszítették, de így legalább biztosan megmenekült a teljes elszegényedéstől. A 61 éves bajnok az 1972-es müncheni olimpián nyert 3 érmétől is megvált, az összesen 32 tételt tartalmazó csomag 333 500 dollárért kelt el, ami átszámítva körülbelül 93 millió forint - írja a BBC News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.