Az év emberbarátja díjjal tüntette ki Rihannát a Harvard Egyetem

Harvard Egyetem kitüntetés Rihanna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év emberbarátja díjjal tüntette ki Rihannát jó cselekedeteiért az amerikai Harvard Egyetem.

"Végre a Harvardra is sikerült bekerülnöm" - tréfálkozott a 29 éves barbadosi énekesnő, amikor a massachusettsi Cambridge-ben kedd este átvette az elismerést az őt felállva, ovációval ünneplő tömeg előtt. Azt mondta, örül a kitüntetésnek, akkor is, ha soha nem azzal a szándékkal végzett karitatív tevékenységet, hogy díjat kapjon érte.

Rihannát kitüntették Forrás: AFP/2017 Getty Images/Frazer Harrison

Az amerikai elitegyetem alapítványa azzal indokolta az elismerést, hogy Rihanna ultramodern onkológiai és nukleárismedicina-központ létesítésére adott pénzt a barbadosi Bridgetown Erzsébet királynőről elnevezett kórházában az emlőrák diagnosztizálására és kezelésére, ösztöndíjprogramot hívott életre amerikai egyetemeken tanuló karibi diákok számára és egyéb oktatási projekteket támogat szerte a világban.

Az egyetem Emberség-díját korábban olyanok kapták meg, James Earl Jones színész, Malala Juszufzai pakisztáni emberi jogi aktivista vagy több korábbi ENSZ-főtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.