Azt az állapotot nevezik  kómának, amikor a beteg hat óránál hosszabb ideig nem reagál az erősebb ingerekre, és képtelenség felkelteni. Sok minden kiválthatja: egy baleset vagy agyvérzés is. Sharon Stone is volt már kómában, de Ozzy Osbourne vagy éppen Stevie Wonder is.

Sharon Stone

Sharon Stone agyvérzés miatt "aludt" 9 napigForrás: AFP/Photo12

Összesen 9 napig volt kómában a színésznő, miután erős fejfájásra panaszkodva orvoshoz vonult. Kiderült ugyanis, hogy sokkal nagyobb a baj, mint gondolta: stroke-ja volt. Az orvosok azonban nem tudták egyből megállapítani, hogy mi lehet a baj, a színésznő pedig kómába esett. Miután felfedezték a probléma forrását, egy maratoni műtéttel mentették meg az életét. 7 órán keresztül operálták.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne 8 napig volt kómábanForrás: AFP/Frazer Harrison

A sztár élete nagy részében rendszeres drogfogyasztó volt, de mégsem emiatt került életveszélybe. Autóbalesetet szenvedett a zenész, az orvosai szerint kétszer is meghalt az ütközés során. Először a testőre élesztette újra, majd 8 napig volt kómában Ozzy, aki nagyon hálás azért, hogy megmentették az életét.

Burt Reynolds

Burt Reynolds 8 órán keresztül nem tudott magárólForrás: AFP/Kevin Winter

Ikonikus amerikai sztár Burt Reynolds, színészként és komikusként is letette névjegyét az asztalra. Ő éppen az egyik filmjének forgatásán sérült meg. Egy szék eltalálta a fejét, és összetört az állkapcsa. A fájdalom azonban nem állította meg, viszont ezután komoly gyógyszerfüggővé vált. Amikor pedig megpróbált leállni, a teste egyből reagált, és kómába zuhant. 8 órán keresztül nem tudott magáról, az orvosok pedig azt hitték, elveszítik a sztárt, de szerencsére nem így történt.

Stevie Wonder

Stevie Wonder 4 napig volt kómábanForrás: AFP/Robyn Beck

A zenészt egy turnéja során érte baleset, az autójukkal egy teherautónak csapódtak. A sztár az erős ütközés során elvesztette eszméletét. Stevie Wonder egészségéért rengetegen aggódtak, sőt, az életéért imádkoztak, hiszen a baleset után kómába esett. 4 napon keresztül nem is ébredt fel, azután pedig részlegesen elveszítette szaglását, de egy évvel később már újra a színpadon állt, és koncertezett.

Martin Lawrence

Martin Lawrence 3 napig feküdt kómábanForrás: AFP/Matt Winkelmeyer

Népszerű színész volt Martin Lawrence, többnyire vígjátékokban kapott szerepet, de sajnos nem viselkedett valami kiszámíthatóan. Egyesek szerint ez annak volt köszönhető, hogy rendszeresen fogyasztott drogokat, ennek tulajdonították az érthetetlen kirohanásait is. Martin Lawrence többször kórházba került kimerültség és kiszáradás miatt, ennek ellenére egy nap mégis úgy döntött, hogy a hőségben indul futni, ráadásul talpig beöltözve. A végén összeesett, és kórházba került. 3 napig volt kómában, és majdnem bele is halt.