Nem sok ember szeretne Észak-Koreába menni, de Edvin Marton nem tudta visszautasítani a meghívást. A néhai vezető, Kim Dzsongil emlékére rendezett fesztiválon lépett fel, és még vissza is menne.

A tehetséges Edvin Marton rengeteg helyről kap meghívást, nagyon sokan szeretnék hallani a játékát, még Észak-Koreában is. Nem sokan vannak, akik ne gondolkodnának egy kicsit mielőtt elvállalnak egy koncertet ott, de a kétgyermekes apuka szívesen mondott igent. A néhai vezető Kim Dzsongil emlékére tartott fesztiválon lépett fel, ráadásul éppen akkor tartózkodott kint, amikor Kim Dzsong Un féltestvérét meggyilkolták. Edvin Martont azonban semmi nem tudta elriasztani, pozitív élményekkel tért haza, és vissza is menne.

Edvin Marton még vissza is megy Észak-KoreábaForrás: Rostás Bianka/Life.hu

"Körülbelül másfél hete jöttem haza, csak pozitív tapasztalataim voltak. A feleségem nagyon féltett, nyugtatgattam, nem kell, felesleges. Tizenketten voltunk fellépők, mindenki máshonnan érkezett. Mindannyian kaptunk tolmácsot, luxusszállodában szállásoltak el bennünket, ahol még CNN is ment. A telefonjainkat azonban elvették és átnézték, internet nem volt. Egy korcsolyacsarnokban világ-és olimpiai bajnok műkorcsolyázókkal – többek közt olimpiai bajnok barátommal, Plushenkoval léptünk fel. Elképesztő színvonalas fesztivál volt, tizenkét fogásos vacsorával, és biztonsági szolgálattal" - mondta a Borsnak Edvin Marton, akit jövőre is elhívtak, ő pedig igent mondott.