Kovács Patríciát molesztálták gyermekkorában

Fotó: Valami Hektor -
molesztálás Kovács Patrícia busójárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyönyörű hagyomány a busójárás, de borzasztó visszhangja lett: a maszkos alakok megfogdostak egy kislányt. Sokak szerint ez hozzátartozik a hagyományhoz, mások pedig úgy vélik, ezen változtatni kell. Utóbbi mellett áll ki Kovács Patrícia is, aki szintén ilyen szörnyű élményekkel távozott egy busójárásról 12 évesen.

A mohácsi télbúcsúztatón a maszkos alakok egy 15 éves lányt fogdostak,

az esetről az áldozat édesanyja írt egy nyílt levelet. Sokak szerint ez a hagyomány része, és inkább tájékozódnia kellett volna a családnak az esemény előtt, és nem utólag reklamálni. Mások szerint azonban egy gyermeklány "domborulatainak" a fogdosását és tapogatását nem lehet azzal elfogadhatóvá tenni, hogy ez a szokás. Attól még egyáltalán nincs rendben a kiskorú lányok fogdosása, hiszen ez szexuális zaklatás, akármi mögé bújtatjuk. Ezen a véleményen van Kovács Patrícia is, akivel szintén hasonló dolog történt 12 évesen a télbúcsúztatón. A színésznő szerint, ha ez a hagyomány része, akkor azt meg kell változtatni.

Kovács Patríciát is molesztálták Fotó: Valami Hektor

"Ti mit gondoltok erről? A szervezők szerint annak, aki a rendezvényre látogat, számítania kell erre.

Ha úgymond a hagyomány része serdülő, kamasz lányok fogdosása, akkor ez rendben van? Ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám, a pesti tömegközlekedésen is hagyománynak számít ez.

Mindkét helyen voltam szenvedő alanya a »hagyomány«-nak, Mohácson például 12 évesen, és rémes emlékeim vannak róla. A törvények szerint egyértelmű a helyzet: ez szexuális zaklatás. Szerintem, ha egy hagyománynak ez is része, akkor azon a hagyományon változtatni kell. Szerintetek?" – írta a színésznő a Facebook-oldalára. "Velem is az történt, amiről a napokban több beszámolót lehetett olvasni. A tömegben, a zajban maszkok mögé rejtőző férfiak átléptek olyan határokat, amelyeket nem lett volna szabad.

Kislányok testének, kimondom, mellének, fenekének fogdosása nem magyarázható semmilyen hagyománnyal.

Nem is igaz, hogy ez része lenne, ez egy hazug magyarázkodás, amivel a védhetetlent próbálják védeni"mondta a Blikknek a színésznő, aki hozzátette, ha visszagondol arra a szörnyű emlékre, még ma is érzi ugyanazt a szorongást, amit akkor kiváltott belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.