Műtétje óta otthonában lábadozik Gesztesi Károly, aki mostanában nem is kap túl sok felkérést. Ám ő ezt nem bánja, ugyanis nem a színészettől függ a megélhetése! Már korábban létrehozott egy vállalkozást, ami a háttérből biztosítja az ő és családja biztonságát.

Gesztesi Károly - miután lekapcsolták ittas vezetésért, és elvették a jogosítványát - kénytelen tömegközlekedésre szállni, vagy biciklizni. Ahhoz azonban, hogy minden nap tekerni tudjon, egy komoly műtéten kellett átesnie. "Béres György professzor megműtötte az évek óta rendetlenkedő térdemet. Tizenöt éve sérültem meg a Vígszínházban, a szalagjaim elszakadtak. Akkor megműtöttek, de most szükség volt egy újabb beavatkozásra" - mesélte a színész, aki most pihen és rehabilitációra jár. Már két hónapja nem állt színpadra, ám ő nem izgul amiatt, hogy egy vasat sem keres.

Gesztesi Károly nagy bajban lenne, ha a színészet volna az egyetlen kereseti forrásaFotó: Zsigmond László/Life.hu

Gesztesi Károly megélhetése ugyanis sem a színészettől, sem a szinkronszerepektől nem függ. "A helyzet az, hogy számomra a színészet örömforrás – amit természetesen nagyon komolyan veszek, – hiszen nem függ tőle a megélhetésem. Nem is függött soha! Az ingatlanvállalkozásom szépen működik a háttérben, nem én járok tárgyalni, hanem képviselnek, a bevételem pedig szépen jön. Ha tanítanék a jövő színészeinek, nekik is azt mondanám, hogy legyen egy jövedelmező vállalkozásuk, csak amellett vállaljanak művészi feladatokat, mert a felkérések vagy jönnek, vagy nem. És ha nem jönnek, akkor bizony nincs pénz. Volt a karrierem során olyan időszak, amikor évi 5–6 filmet forgattam, és egyszerre négy színházban is játszottam. Most ennek csak a töredéke van, vagyis már nem a színészkedésből élek. Ha ettől függne a megélhetésem, igen nagy bajban lennék" - mesélte a Borsnak a színész.