Széklettel dobálták meg, és emberi agyat kóstolt a riporter

Forrás: CNN -
hinduizmus riporter rituálé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A CNN riportere egy apró hindu szektáról készített riportot, és kipróbálta a legvadabb szokásaikat.

Reza Aslan, a CNN riportere egy hindu szekta életéről készített riportot Varanasiban, és nem félt kipróbálni a legdurvább szokásaikat: koponyából ivott, és megkóstolta az emberi agyat. Az iráni származású riportert bekenték egy halott ember hamvaival, majd széklettel dobálták meg. Ez teljesen normálisnak számít az Agori szekta tagjainak életében, és ha ez még nem volna elég, a természetes halállal halt emberek húsát is elfogyasztják. Sokan közülük temetkezési helyeken élnek, és marihuánát szívnak a meditáláshoz. A durva szokásaikkal a tabukat akarják leküzdeni, szakítani akarnak a szégyenérzettel és a félelemmel.

Reza Aslan, a CNN riportere Forrás: CNN


A hinduk kiakadtak a riport miatt, szerintük a szekta szokásai miatt mindenkit egy kalap alá vesznek, pedig amúgy is küzdenek az előítéletekkel. A riporter azonban megvédte a munkáját, felhívta a figyelmet arra, hogy a film készítése közben többször is hangsúlyozta, hogy a szekta nem a teljes hinduságot reprezentálja - írja az 24.hu.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.