Több millió forintot követelnek Bíró Icán - Nem tudta fizetni a hitelét

hitel Bíró Ica adósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel tíz éve annak, hogy Bíró Ica kölcsönt vett fel azért, hogy szépségklubot üzemeltessen. Két lakást szeretett volna átalakítani, de a hitelt nem tudta fizetni.

Svájcifrank-alapú hitelt vett fel két lakásra a Metal Lady, de a törlesztőrészletet nem tudta fizetni.

Bíró Ica nem tudta fizetni a hitelt Forrás: www.biroica.hu


"Megkaptam a kölcsönt, tisztességesen fizettem évekig. A megújulás titkai című könyvem után a kiadó nem fizette ki a szerzői díjamat, ezért is volt szükségem a hitelre. Megterveztem mindent, hogyan spórolok, míg véget nem ér a törlesztés. Forinthitelt szerettem volna, de a banknál rábeszéltek a devizára, azt állították, az a biztos. Szkeptikus voltam, de a közjegyző is győzködött, nem világosított fel a veszélyekről. Egy ideig működött, aztán már nem tudtam tovább fizetni. Amikor kezdett emelkedni az árfolyam, és ezzel együtt a törlesztőrészlet is a duplájára meg a triplájára, besokalltam. Nem csoda, már tízmilliókról beszélünk" - mondta a Blikknek Bíró Ica.

Ica már nem a bankkal, hanem az adósságkezelő céggel küzd, és reménykedhet is a sikerben egy strasbourgi döntésnek köszönhetően, de így is elhúzódhat akár még hét évig is az ügy lezárása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.