Felrobbant egy fülhallgató a repülőn alvó lány fülében

Forrás: ATSB -
robbanás fülhallgató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ausztrál nő a Pekingből Melbourne-be tartó járaton aludt, amikor szikrázni kezdett, és kigyulladt a fejhallgatója a fülében – írja a BBC.

Úgy tudni, a hölgy a robbanás hangjára riadt fel, és kitépte a füléből a szikrázó, olvadásnak indult fülest. A kép, amin látszik, hogy az arcán fekete foltokat hagyott a robbanás, a kezén pedig hólyagokat a forró fejhallgató, bejárta az internetet.

Felrobbant a fülhallgató az alvó lány fülében Forrás: ATSB

"Az arcomhoz kaptam, amitől a fejhallgató a nyakam köré tekeredett. Továbbra is égető érzést éreztem, ezért lerántottam és a földre dobtam. Szikrázott, és kicsit égett is" – mondta a nő az Ausztrál Utazásbiztonsági Irodának (ATSB).

A nő a robbanás hangjára riadt fel Forrás: ATSB

A szerencsétlenül járt utasnak a személyzet sietett a segítségére, és végül egy vödör vízzel oltották el a gép padlóján égő fejhallgatót, amely addigra már ráolvadt a földre. Az út hátralévő részén olvadt műanyag és égett haj szaga terjengett az utastérben – derül ki az ATSB jelentéséből, akik szerint a balesetet a fejhallgató beépített lítiumion-akkumulátora okozta.

Pontosan az történt, amiért az azóta visszahívott Samsung Galaxy Note 7 mobilokat sem engedi bekapcsolni a fedélzeten a legtöbb légitársaság. A BBC viszont emlékeztet, hogy az utóbbi években más beépített akkus elektronikus eszközökkel is adódott hasonló probléma, így nem csak a kifejezetten gyártási hibásnak bizonyult Note 7-ekkel érdemes óvatosan bánni repülés alatt – írja az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.