diszkoszvető sportoló olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 85. évében érte a halál Szécsényi József diszkoszvetőt. 

Szécsényi József 1954-ben bronzérmet zsebelt be az atlétikai Európa-bajnokságon, majd ugyanebben az évben főiskolai világbajnoki címet is nyert. 1958-ban pedig már igazi világhírre tett szert, hiszen Európa-csúcsot dobott, azaz 58,33 métert.

Egy ország gyászolja a híres sportolót Forrás: Thinkstock

A sikerszériát az 1960-as olimpiával koronázta meg, ahol a 4. helyet érte el, de ezzel nincs még vége, ugyanis '64-ben a Tokióban megrendezett versenyen az 5. helyen végzett. Edzőként is tevékenykedett, és a tanítványai szép eredményeket értek el.

Összesen 20 ifjúsági és felnőtt versenyt nyertek, majd 1969-től a magyar válogatott dobószakágának vezetőjeként tevékenykedett. Emellett a Testnevelési Egyetem tanáraként is ismerték, vagyis József igen színes életet élt – írta meg a Ripost.

Elhunyt Tommy Page énekes

Még nem tudni pontosan, hogy mi a zenész halálának oka, de egyes források szerint öngyilkos lett, felakasztotta magát. Állítólag jó ideje depresszióval küzdött, de egyelőre ezt sem erősítették meg. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.