Megszólalt Bene Krisztián, a lúgos támadóként emlegetett orvos

Fotó: Mudra László - Origo -
nyilatkozat lúgos támadás Bene Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bene Krisztián bűnösségét kimondta a bíróság másodfokon is, 9 évet kapott a lúgos támadóként emlegetett orvos. A barátnője ellen elkövetett brutális támadásban mindkétszer bűnösnek találta a bíróság, ő mégis fontosnak tartotta, hogy megszólaljon: az ártatlanságát bizonygatta.

Első- és másodfokon is bűnösnek találta a bíróság Bene Krisztiánt a barátnője ellen elkövetett brutális támadásban. 2013. március 12-én reggel 8 óra előtt a lakásában támadta meg az áldozatot. A földre teperte, és kábító hatású injekciót adott a combjába. Ez után leöntötte lúggal a nő nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta a testét, és távozott a helyszínről. A lúgos támadóként emlegetett orvos eddig nem nyilatkozott egyetlen médiumnak sem, de a jogerős ítélet ellenére most mégis fontosnak tartotta, hogy elmondja az ő álláspontját.

Bene Krisztián, lúgos támadással vádolt orvos Fotó: Mudra László - Origo

"Kezdettől fogva lehetett látni, hogy a médiában rendkívül egyoldalúan értékelik ezt az eseménysorozatot. Ez, ahogy előrébb ment az egész eljárás, csak egyre fokozódott. Pont ezért szerettem volna én is kezdettől fogva hozzászólni, hogy a saját oldalunkat is megmutassuk. Amúgy a nyomozás is kezdettől fogva semmi másról nem szólt, csak arról, hogy én vagyok a potenciális gyanúsított" - indokolta Bene Krisztián azt, miért tartja fontosnak, hogy ő is megszólaljon. Az Origónak adott interjújában az ártatlanságát bizonygatta, azokat a fő vádpontokat cáfolta meg, ami alapján elítélték.

  • Szerinte az áldozat vérében talált midazolam meg ketamin valóban gyógyszerek, de régóta forgalomban vannak, a kábítószerezők is használják, akik ugyancsak be tudnak adni egy injekciót is. Ő sem fért hozzá könnyen, mert szigorúan nyilvántartják a használatukat a kórházakban, a rendőrség nála nem talált hiányt.
  • Állítja, hogy a támadás pillanatában ő bejárást végzett a kórházban, amit tanúk igazolnak, történt hatósági bejárás is, valamint a mobiltelefonjáról is megállapították, hogy a területen volt, változó helyen. A bíróság szerint viszont nem csinálhatott bejárást, mert sötét volt és a villany sem égett.
Bene Krisztián az ártatlanságát bizonygatta Fotó: Mudra László - Origo
  • Továbbra is úgy véli, kamillatea is okozhatta az áldozat sérülését. (Erről a teóriáról Zacher Gábor is elmondta korábban a véleményét) "Se savat, se lúgot soha nem találtak a tett színhelyén, az ő ruházatán, sem a padlón, sem a fürdőkádban, sem a törülközőn, sem az én ruhámon. És gyakorlatilag ki sem mutatták az ő sebeiből" - állítja. Hozzátette, az áldozat nadrágjában találtak sárga növényi anyagmaradványt.
  • Leszögezte, gyanúsítottként először a tárgyalóteremben találkozott az áldozattal, az elsőfokú bíróság épületében. "Próbálják úgy beállítani a dolgokat, hogy én még az előzetes után is fel akartam venni vele a kapcsolatot. Ennek semmi valóságalapja nincs" - mondta Bene Krisztián.
  • Úgy véli, ha valóban ő a tettes, az áldozatnak fel kellett volna ismernie, de teljesen máshogy írta le az elkövetőt, mint ahogy ő kinéz. "A végén a bírónő már ezt úgy próbálta magyarázni, hogy biztos pufidzseki volt az illetőn, hogy elváltoztassa az alkatát" - véli az orvos.
  • Állítja, hogy nem vizsgálták az indítékot, neki sem volt oka a támadás elkövetésére. Szakítottak ugyan, de nem ez volt az első szerelem az életében, és alapvetően egy nyugodt természetű ember.
Bene Krisztián állítja, nem vizsgálták az indítékot Fotó: Mudra László - Origo
  • A ház egyik lakója látta őt, szerinte azonban a hölgy először úgy nyilatkozott, hogy egy biciklisruhás embert látott, akit lüke kölyöknek írt le a szemtanú. Később hangról két rendőrt jelölt meg támadóként, majd a maszkos személyes bemutatáson viszont őt választotta ki. Bene Krisztián szerint azonban "ez egy bohózat", mivel a nő előtte látta őt és a ruházatát, és két teljesen más testalkatú rendőr közé állították be őt.
  • Találtak nála egy fecskendőt, de házkutatási parancs nélkül, ami nem volt szabályos, és nem is vették bűnügyi nyilvántartásba, valamint nem egyezett az áldozat által leírt fecskendővel.
  • Szerinte az is történhetett, hogy az elkövető elvette az áldozat értékeit, elkábította, megerőszakolta, és a szexuális bűncselekmény elfedéséért öntötte le a nemi szervét.
  • Úgy gondolja, fontosabb az, hogy valakit elítéljenek, mint az, hogy valóban az lekövetőt tartóztassák le.

    "A rendőrség abban érdekelt, hogy fölmutasson valamit" - állítja. Hozzátette, fontos, hogy megtalálják a tettest, de nem ő az. "Egyébként nyilvánvaló, hogy egy ilyen ember, aki ezt elköveti, nagyon sok évet érdemel" - zárta le nyilatkozatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.