Szombat hajnalban két autó ütközött össze Budapesten a Szentendrei úton, a vétlen autóban utazó két fiatal az életét vesztette. Ricsitől és Bálinttól könnyezve búcsúztak ismerőseik, szüleik, míg a vétkes sofőrt letartóztatták.

A piros lámpánál állt Ricsi és Bálint szombat hajnalban a Szentendrei úton, amikor hátulról beléjük csapódott egy autó. A két fiatal a helyszínen életét vesztette, míg a vétkes sofőr kórházba került. Ricsi ifjúsági világbajnok kajakozóról közben kiderült, hogy Janza Kata színésznő unokaöccse, barátnője pedig úgy nyilatkozott róla, hogy nagyon jólelkű ember volt.

A Szentendrei úti balesetben elhunyt Bálintot egykori középiskolájában búcsúztatták - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Bálinttól egykori középiskolájában vettek búcsút, édesapja is mondott pár szót könnyeivel küszködve a fiáról. "Emlékszem, amikor csecsemőként a karomba vettem. Tisztán látom magam előtt, ahogy vezetni tanítom. Veszélyesen vezetett, mindig feszegette a határait. A sors gúnyos fintora, hogy szombat éjjel vétlenként halt meg autóbalesetben. Az elmúlt napokban igyekeztem a szép és jó pillanatokra visszaemlékezni. De folyton beúszik a kép, amint a fiam az aszfalton fekszik lehunyt szemmel. Olyan volt, mint aki alszik. Édesanyjával az utolsó percig bíztunk abban, hogy nem történhet meg a borzalom" - idézi az apa szavait a Bors. A vétkes sofőrt letartóztatták, állítólag 4 üvegnyi bornak megfelelő mennyiségű alkoholt mutattak ki a szervezetében. Közeli ismerőse elmondta, mentális problémákkal küzdött a férfi. "Fél évvel ezelőtt Á.-t egyik éjszaka a pszichiátriára szállították. Öngyilkos akart lenni, és megpróbálta felvágni az ereit, ám a segítség időben érkezett" - mondta a Blikknek az ismerős.