Felmentették az erőszakoló Diego Cruzt, mert nem élvezte tettét

Forrás: Univision Noticias -
nemi erőszak Mexikó felmentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 21 éves Diego Cruz és három társa 2015 szilveszterén elraboltak és megerőszakoltak egy 17 éves lányt. A bíróság mégis ártatlannak találta a fiatalembert.

Cruz állítólag az ujjaival hatolt be Daphne Fernandez nemi szervébe, valamint a melleit fogdosta. A bíró azért mentette fel, mert szerinte ezt a tettet nem a szexuális kielégülés vágya motiválta. Mind a négy elkövető gazdag mexikói család sarja.

Diego Cruz a bíróságon Forrás: Univision Noticias

Daphne édesapja számított arra, hogy számukra kedvezőtlen ítélet születik majd, Mexikóban ugyanis a legtöbb szexuális bűcselekményt be sem jelentik, mert az áldozatok nem bíznak abban, hogy a hatóságok igazságot szolgáltatnak. Ebben az esetben a lány és szülei azért döntöttek a feljelentés mellett, mert Daphnéról nagyon durva pletykák kezdtek terjedni a neten.

Cruz felmentése után a másik két elkövető perét is tárgyalni kezdik, negyedik társuk felelőssége azonban fel sem merült eddig – írta az NY Daily News.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.