Milliomost csinált egy börtönlakóból a jog

Forrás: Thinkstock -
bűnöző milliomos börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő eset történt hazánkban: egy betöréses rablás miatt őrizetbe vett férfi kapott hihetetlen magas kártérítést. 

7000 eurós kártérítést ítélt meg a a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága egy magyar férfinak. A jog szerint N.Gábor jogai azért sérültek, mert az ügyvédje csak késve kapta meg az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérő ügyészi beadványt.

A férfi még börtönben ül, mégis 1,5 milliós kártérítés ütötte a markát Forrás: Thinkstock

Gábort 2013 tavaszán vették őrizetbe betöréses rablás miatt, 2016-ban pedig 9 év börtönbüntetést kapott. Az elítélt szerint a bírák túlságosan komoly büntetést szabtak ki rá, de a magyar bíróság szerint fennállhat az ismétlődés veszélye, ezért egyáltalán nem indokolatlan a 9 év.

Abban azonban a bíróság minden tagja egyetértett, hogy N.Gábor tisztességes eljáráshoz fűződő joga sérült, mert ügyvédje csak a letartóztatásról hozott bírói döntés után kapta meg az ügyészség kérvényét, melyben a vádhatóság az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérte.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága ezért 5000 euró, azaz 1,5 millió forint kézpént ítél meg a bűnözőnek, míg a perköltség kifizetésével, 600 ezer forint, pedig Magyarországot terhelte. Az ítélet még nem jogerős, N. Gábor és Magyarország is fellebbezett - írta meg a Bors.

Leharapta a barátnője orrát egy férfihttp://www.life.hu/news/20170411-bortont-kapott-a-baratnoje-orrat-leharapo-ferfi.htmlElképesztő eset híre látott napvilágot: egy férfi leharapta a barátnője orrát. NewsThinkstockBudai bevásárlóközpontban ugrott le a negyedikről egy férfihttp://www.life.hu/news/20170411-budai-bevasarlokozpontban-ugrott-le-a-negyedikrol.htmlEgy budai bevásárlóközpontban vetette le magát egy férfi a negyedik emeletről, hiába érkezett meg a segítség, már nem tudták megmenteni az életét. NewsThinkstockSzabadulására készül Bene László, a skálás gyilkoshttp://www.life.hu/news/20170404-szabadulasara-keszul-bene-laszlo.htmlBene László optimista, szerinte végre ki fogják engedni a börtönből, ahová 4 ember meggyilkolása miatt zárták be. A családja szintén ebben hisz, már munkát és szállást is intéztek neki. NewsOrigoSzabadulását reméli az amstetteni rém http://www.life.hu/news/20170410-pecazni-menne-az-amstetteni-rem.htmlJosef Fritzl hiába kapott életfogytig tartó büntetést, abban reménykedik, hogy kijut egyszer a fogságból. NewsOrigo40 emelet magasságban építettek üvegaljú medencét - Fotó!http://www.life.hu/news/20170410-40-emelet-magassagban-epitettek-uvegalju-medencet.htmlIgazi adrenalinbomba a houstoni felhőkarcoló tetején úszkálni, a medence ugyanis kilóg a város fölé, és átlátszó alja van! Olyan, mintha 40 emelet magasságban a semmibe lépkednél. NewsOrigoSzutyok idő lesz a jövő héten: Íme az előrejelzés!http://www.life.hu/news/20170409-idojaras-elorejelzes-a-jovo-hetre.htmlVasárnap tovább csökken felettünk a felhőzet, többfelé lehet hosszabb, naposabb időszakokra számítani. A jövő hét viszont igencsak szeszélyesen alakul. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.