A NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) házkutatást tartott Győzikéék házában, és több ingóságot is lefoglaltak. A zenész azt állítja, hogy alaptalanak a vádak, nem követett el semmit. Csütörtökön hallgatták ki Egerben.

"Senkinek sem kívánom azt, amin én átmentem. Rengeteg ember szállta meg a házamat, még a telefonomat is elvették, senkit nem tudtam hívni. Aztán rabosítottak, elvittek Egerbe, de szerencsére este már elengedtek. Meghurcoltak, és húsvét előtt ezt csinálták velem" - mesélte a Blikknek Gáspár Győző.
 

Rabosították GyőzikétFotó: Szabó Gábor - Origo


A NAV szerint Győzike 2014-ben egy román cég számlájáról vett fel több mint 50 millió forintot, és azzal nem számolt el. Azt a hatóság is elismerte, hogy korábban a showman adott kölcsön közel 70 millió forintot a cégnek, ám a visszavétkor nem tüntette fel a jogcímet. A NAV szerint az 50 milliós összeg bevételnek minősül, így az ez után járó adót be kell fizetni. A Salgótarjáni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítélete szerint Győzinek 15 napon belül meg kell fizetnie a 100 000 forintos perköltséget, az egymilliós illetéket, és a pertárgyérték 16,9 milliós összegét is el kell kezdenie törleszteni.