Időjárás: erős szél, eső és hidegfront várható

Forrás: Csudai Sándor - Origo -
eső hidegfront időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán még örülhetünk a kellemes, tavaszias időjárásnak, de csütörtökön már hidegfront köszönt be erős széllel és esővel.

Szerdán napközben egyre vastagabb lesz a felhőzet, a legtöbb napsütés délelőtt várható a déli tájakon. Estére ÉNy-on már egy-egy zápor is kialakulhat, de az ország többi részén kellemes tavaszi melegre számíthatunk, 22 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Visszatérhet az eső - Képünk illusztráció Forrás: Csudai Sándor - Origo

Csütörtök már nyugat, északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Keleten lesz napsütés, de emellett gomolyfelhők is megjelennek, melyekből zivatarok fordulnak elő.

Hidegfrontra kell számítanunk, ráadásul erős széllel.

ÉNy-on már csak 10 fok körüli értékeket mérhetünk, DK-en még 21 fok körül alakulhat a maximum. Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Az ország nagy részén számíthatunk esőre, záporra. Több helyen viharossá fokozódik a szél. Szombatra szerencsére már csökken a felhőzet, és mindenhol kisüt a nap. Délutánra mérséklődik a reggel még erős légmozgás. 15 fok körül várható a csúcsérték. Vasárnap sok napsütés ígérkezik, záporra kicsi az esély. Felmelegedés kezdődik, délután már újra 15-20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.