A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés, hogy 2017. április 30-án 20 óra körül egy utasokat szállító sétahajó orral a partnak ütközött a Duna jobb partjánál, a Hajógyári szigetnél.

Sétahajó ütközött a Hajógyári szigetnek, a rendőrök segítettek a hajóvezetőnek és az utasoknak - írja a police.hu
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, a hajóvezető az út során rosszul lett, és a hajót a nagyobb baleset elkerülése érdekében a partnak kormányozta, valamint ezzel egyidőben segélykérő jelzést küldött.

Hajógyári szigetForrás: Wikipédia/Biki

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei percek alatt megjelentek a helyszínen, a hajóvezetőt a partra vitték és átadták a mentőszolgálatnak. A rendőrök egy másik hajóvezetőt szállítottak a helyszínre, aki a sétahajót a következő Margit híd felett található kikötőponthoz kormányozta, ahol a mentőszolgálat munkatársai már várták a sérült utasokat.

A bekövetkezett balesetben az elsődleges orvosi vélemények alapján hét utas sérült meg, akiket a mentőszolgálat munkatársai a hajóvezetővel együtt kórházba szállítottak. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.