Eurovíziós Dalfesztivál pontozás Pápai Joci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Eurovízión a szakmai zsűri ugyan eléggé hátulra sorolta Pápai Jocit, a közönségtől rengeteg SMS-t kapott.

Az Eurovízió végeredménye a szakmai zsűri és a nézők szavazatainak összessége. A magyar zsűri tagjai – Caramel, Király Viktor, Várallyay Petra, Závodi Gábor és Zséda – 12 pontot adtak Portugáliának, 10 pontot Bulgáriának, 8-at Hollandiának, 7-et Ausztráliának, 6-ot Norvégiának, 5-öt Dániának, 4-et Azerbajdzsánnak, 3-at az Egyesült Királyságnak, 2-t Örményországnak és 1 pontot Svédországnak.

Pápai Joci képviselte Magyarországot az Eurovízión Forrás: Facebook/A Dal

Pápai Joci dala csak Horvátország szakmai zsűrijétől kapott 12 pontot. 10 pontot kaptunk Szerbiától, 8-at Ukrajnától, 5-öt Ausztriától, 4-et Izlandról, 3-at Málta és Svájc adott, 1 pontot pedig Észtország, Németország és Moldova ítélt nekünk.

A részt vevő országok nézői is befolyásolhatták szavazataikkal a végeredményt. Az SMS-szavazatok alapján mi, magyarok Pápai Joci dalára 12 pontot Szerbiától és Horvátországtól kaptunk. 10 pontot Románia adott. 8 pont Fehéroroszországtól és Észtországtól érkezett. 7 pontot Azerbajdzsántól és Montenegrótól kaptunk. 6 ponttal jutalmazott bennünket Hollandia, Bulgária és Albánia. 5 pontot adott Lengyelország, Szlovénia, Svájc és Ausztria. 4 pont jött Svédországból, Ukrajnából, San Marinóból, Finnországból, Norvégiából és Olaszországból jött. 3 pontot Macedónia, Dánia és Németország adott. 2 ponttal Portugália, Málta, Litvánia, Franciaország, Izland, Írország és Lettország gazdagított minket. 1 pontot jelentett Belgium, Izrael és az Egyesült Királyság közönségszavazata.

A magyar közönségszavazatok ezekre az országokra érkeztek: 12 pont ment Bulgáriának, 10 Moldovának, 8 Belgiumnak, 7 Portugáliának, 6 Romániának, 5 Horvátországnak, 4 Olaszországnak, 3 Svédországnak, 2 Ciprusnak és 1 pont Franciaországnak.

Összesítve így nézett ki a végeredmény: Pápai Joci 48 pontot kapott a szakmai zsűritől, a nézői szavazatokból 152 jött össze, így 200 ponttal a 8. lett. A nyertes, Portugália indulója, Salvador Sobral 758 pontot kapott.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.