Az Eurovízión a szakmai zsűri ugyan eléggé hátulra sorolta Pápai Jocit, a közönségtől rengeteg SMS-t kapott.

Az Eurovízió végeredménye a szakmai zsűri és a nézők szavazatainak összessége. A magyar zsűri tagjai – Caramel, Király Viktor, Várallyay Petra, Závodi Gábor és Zséda – 12 pontot adtak Portugáliának, 10 pontot Bulgáriának, 8-at Hollandiának, 7-et Ausztráliának, 6-ot Norvégiának, 5-öt Dániának, 4-et Azerbajdzsánnak, 3-at az Egyesült Királyságnak, 2-t Örményországnak és 1 pontot Svédországnak.

Pápai Joci képviselte Magyarországot az EurovíziónForrás: Facebook/A Dal

Pápai Joci dala csak Horvátország szakmai zsűrijétől kapott 12 pontot. 10 pontot kaptunk Szerbiától, 8-at Ukrajnától, 5-öt Ausztriától, 4-et Izlandról, 3-at Málta és Svájc adott, 1 pontot pedig Észtország, Németország és Moldova ítélt nekünk.

A részt vevő országok nézői is befolyásolhatták szavazataikkal a végeredményt. Az SMS-szavazatok alapján mi, magyarok Pápai Joci dalára 12 pontot Szerbiától és Horvátországtól kaptunk. 10 pontot Románia adott. 8 pont Fehéroroszországtól és Észtországtól érkezett. 7 pontot Azerbajdzsántól és Montenegrótól kaptunk. 6 ponttal jutalmazott bennünket Hollandia, Bulgária és Albánia. 5 pontot adott Lengyelország, Szlovénia, Svájc és Ausztria. 4 pont jött Svédországból, Ukrajnából, San Marinóból, Finnországból, Norvégiából és Olaszországból jött. 3 pontot Macedónia, Dánia és Németország adott. 2 ponttal Portugália, Málta, Litvánia, Franciaország, Izland, Írország és Lettország gazdagított minket. 1 pontot jelentett Belgium, Izrael és az Egyesült Királyság közönségszavazata.

A magyar közönségszavazatok ezekre az országokra érkeztek: 12 pont ment Bulgáriának, 10 Moldovának, 8 Belgiumnak, 7 Portugáliának, 6 Romániának, 5 Horvátországnak, 4 Olaszországnak, 3 Svédországnak, 2 Ciprusnak és 1 pont Franciaországnak.

Összesítve így nézett ki a végeredmény: Pápai Joci 48 pontot kapott a szakmai zsűritől, a nézői szavazatokból 152 jött össze, így 200 ponttal a 8. lett. A nyertes, Portugália indulója, Salvador Sobral 758 pontot kapott.