baleset buszbaleset turistabusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy halálos áldozata, két súlyos és huszonhárom könnyű sérültje van annak a balesetnek, amelyben egy turistabusz pályakarbantartó teherautóknak ütközött az M0-s autópálya szigetszentmiklósi szakaszánál – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az utat lezárták, a forgalom torlódik. 

Csámpai Attila elmondta, hogy a balesetben eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a körgyűrű 16-os kilométerénél egy külföldi rendszámú, turistákat szállító autóbusz és két pályakarbantartó teherautó az M1-es felé vezető oldalon.

A buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak, közülük huszonhárman szenvedtek könnyebb sérüléseket. A baleset következtében a busz sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eddigi információk szerint egy ember a busz ülései közé szorult, kimentése folyamatban van. A szóvivő kitért arra, hogy a Duna-híd előtt történt baleset helyszínére több tűzoltóegység, valamint egy mentőhelikopter is érkezett. A mentést teljes útlezárás mellett folytatják a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkatársai. A forgalom több kilométeren torlódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.