Kiderült: nem a testvérpár felelős a gyerekgyilkosságért

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság gyerekgyilkosság nyomozás bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel 20 évvel ezelőtt történt a szörnyű eset. Már azt hitték, hogy lezártnak tekinthető az ügy, de váratlanul kiderült, hogy valójában még mindig senki nem tud semmit a 4 éves kisfiú haláláról.

1988-ban az ötéves Robin Dalént és a hétéves Christian Karlssont gyanúsították egy négyéves kisfiú, Kevin Hjalmarsson meggyilkolásával. A holttestet az áldozat édesapja találta meg a Glafsfjorden tó partján.

A két gyermeket eleinte tanúként hallgatták ki a bíróságon, ám több tucat tárgyalás után már tettesként tekintett rájuk a svéd rendőrség. A két fiú életét komolyan megbélyegezték az események, ám most, 19 évvel később kiderült, hogy

nem lehettek ők az elkövetők.

Több tucat tárgyalás után már tettesként tekintett rájuk a svéd rendőrség (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

A svéd köztévé dokumentumfilmet készített a két sráccal, akik azóta már felnőtt férfiak lettek. Kiderült, hogy mindkettejüknek bombabiztos alibijük van az ominózus időszakra, de ezen kívül számos egyéb visszásság derült ki az ügy kapcsán.

Éppen ezért idén áprilisban, a Daily News nevű lap kérelmezte az ügyük újratárgyalását. A srácok azonban teljesen különbözően élik meg a történteket. Robin úgy gondolja, hogy a vádak ejtése egyenlő lenne egy jóvátétellel, de Christian már nem így látja:

"Éveket vettek el jogtalanul az életemből, amit sosem fognak tudni visszaadni" - írta meg a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.