Nyolc éven át élt leszbikus kapcsolatban az ország egyik legnépszerűbb színésznőjével az a fiatal lány, aki könyvben írja meg a vele történteket. A szerző, aki fenyegető üzeneteket kap, azt állítja, hogy nem bosszúból teregeti ki a szennyest.

"Kaptam egy nőt, akit megerőszakoltak, a színházi karrierjével zsaroltak, hozzákényszerítettek nyolc hónapos terhesen homoszexuális férjéhez, de jött még a beteg családi háttér, terrorizáló anyuka, elvárások és elnyomások, megszült – de nem kívánt – gyerek, anyasági kudarc, félelmek és kirakatbábuság, fájdalom, magány, betegség, nőiesség totális bukása és öngyilkos hajlamok" – írja botránykönyvében a fiatal nő, aki az egyik színházban ismerkedett meg híres szeretőjével, akinek a kilététét még homály fedi, az írónő is csak Színésznőnek hívja, írja a Lokál. 

Képünk illusztrációForrás: Todd Pendu

"A Színésznő tud a könyvről, próbáltam bevonni mindenbe, ami ezzel kapcsolatos, de a környezete olyan erőkkel »rendezi«, manipulálja, hogy most nem szabad a múltjával foglalkoznia. Szomorú valóság, de büntetésben van, és ugyanazt a kirakatéletet éli, amit előttem is élt. A könyvemben ez részletesen le van írva, így bárki megértheti, hogyan is létezett ő előttem, és hogyan él most. Ennek ellenére korábban nagyon támogatta, hogy ilyen módon »fennmaradjon a szerelmünk«, és biztos vagyok benne, hogy az elsők között lesz, aki elolvassa, amint megjelenik. Nem vagyok már szerelmes. Csodálatos nyolc évünk volt, amit nem lehet egy tollvonással kitörölni, a volt páromat pedig tisztelem mint művészt, de emberileg már nagyon messzire sodródtunk egymástól. Az életem új irányt vett, új munkám és kapcsolataim vannak, így mind a színháztól, mind a Színésznőtől elzárkózom a jövőben. Ő öt éve elvált, de a volt férje folyamatosan zaklatott és fenyegetett minket a nyolc évünk során, és természetesen a gyerekkel és a karrierjével zsarolta a Színésznőt, aki ebben lelkileg sokszor megtört. A volt férj nem tudta a nyilvánosság előtt felvállalni, hogy a kirakatbábuja elhagyta. Közöttünk az érzésekben vagy az együttélés harmóniájában nem volt probléma, mindig a Színésznő háta mögül bekúszó, külső hatások romboltak. Ezért is költöztünk el a belvárosból, hogy kevesebb negatív hatás érjen minket, az idén pedig a Színésznő kertes házat szeretett volna venni, hogy a városon kívül építhessünk új otthont magunknak. Semmilyen bosszú vagy keserűség nincs bennem, se pénzéhség, ahogy sokan mondják. Ez a könyv nem azért született, hogy meggazdagodjam belőle, hanem hogy megörökítsen valami egykor létezőt, és néhány órára egy titkos világba repítse az olvasót. Nem foglalkozom az előre károgókkal, inkább remélem, hogy sokan szeretni fogják az írást"nyilatkozta a Lokálnak a a botránykönyv írója, aki azt is elmondta, hogy szerinte a Színésznő mit köszönhet neki.

"Konkrétan fogalmazok: az életét. Amikor egymásra találtunk, ő több öngyilkossági kísérleten volt túl, és boldogtalanságtól, kilátástalanságtól, szeretetlenségtől szenvedett. Berobbantam az életébe a magam húsz évével, fiatalságával, szerelmével, és mindent megadtam neki, amire vágyott – ezért nem lehet egy pillanatig se kérdés, hogy miért is tartott ez nyolc évig. Kapok fenyegető, névtelen üzeneteket, de nem számítanak, abszolút a helyén kezelem a dolgokat. Nem vagyok ijedős típus. Sokan vannak, akik nem szeretnék ezt a könyvet a boltokban látni, mert túl sok a vesztenivalójuk..."