Megváltozott a tini élete, aki törölte magát a közösségi oldalakról

Forrás: Thinkstock -
Facebook Snapchat Instagram közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furcsa döntésre szánta el magát egy 17 éves fiú, aki úgy érezte, hogy függőséget okozott nála a közösségi média. Saját blogján írta le a tapasztalatait.

Corey Alexander 13 éves korában kapta meg az első okostelefonját, és azóta nagyjából napi 3 órát tölt különféle alkalmazások használatával. A 17 éves fiú azt is kiszámolta, hogy az elmúlt 4 évben kb.

4927 órát pazarolt el

ilyen jellegű időtöltéssel az életéből.

Corey felszámolt a közösségi média negatív hatásaival
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Egy napon azonban úgy érezte, hogy rossz hatással van rá a folyamatos netezés, ezért egyik pillanatról a másikra törölte az összes közösségi profilját. 3 hónapja nem aktív egyik oldalon sem, és azóta számos fontos változást figyelt meg önmagával kapcsolatban:

  • "Régen mindig azon aggódtam, hogy vajon mit fognak gondolni rólam vagy a véleményemről az emberek. Ez az érzés megszűnt, végre megint olyan lehetek, mint amilyen gyerekkoromban voltam"
  • "Sok szabadidőm lett, és jóval hatékonyabb vagyok, mint korábban. Eddig komoly küzdelmet jelentett, hogy minden fontos napi teendőre legyen időm, és a közösségi oldalakon való lógás ebben mindig hátráltatott"
  • "Megszűnt a kisebbségi komplexusom. Régebben mindig azzal voltam elfoglalva, hogy ki milyen fotókat tölt fel a profiljára, és állandó vágyakozást éreztem valami iránt, ami nekem nem volt. Ma már nem akarok senkire sem hasonlítani saját magamon kívül"
  • "Boldog lettem, élettel teli és kiegyensúlyozott. Korábban lusta voltam, rossz kondival rendelkeztem és depresszióhoz hasonló tüneteim voltak" - írja Corey a blogjában.

Te kibírnád egy hónapig közösségi média nélkül?

Arianna Yanes, a Huffington Post szerzője kipróbálta, milyen az élet Facebook, Instagram, Snapchat és az összes közösségi médiafelület nélkül – egy teljes hónapon át. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.