Lagzi Lajcsi és ügyvédje felháborodott, miután elolvasták a 10 ezer oldalas vizsgálati anyagot. Főként a zenészről készült elmeorvosi jelentés akasztotta ki őket, miszerint Lajcsi mentálisan instabil.

Nemsokára bíróság elé áll Lagzi Lajcsi, elmondása szerint várja, hogy bizonyíthassa ártatlanságát. Üröm az örömben, hogy a 10 ezer oldalas vizsgálati anyag, főként a zenészről készült elmeorvosi jelentés. Az előzetes letartóztatása alatt vetették alá vizsgálatoknak, az eredmény pedig arra utal, hogy Lajcsi mentális állapota nincs rendben.

Lagzi Lajcsi kiakadt az elmeorvosi vizsgálat eredményénForrás: tv2

"Egy olyan vizsgálatra hivatkoznak, amelyet még Székesfehérváron ejtettek meg, miután magánzárkába helyeztek. Egy olyan doktornő végezte, akit leginkább a hírhedt náci orvoshoz, Mengeléhez tudnék hasonlítani, de az előtte gyorsan átvizsgáló doktor is parancsra dolgozott" - mondta a Blikknek Lajcsi, aki szerint eleve elhatározták, hogy milyen eredményt akartak kihozni: jó börtöntűrő képesség, de zárkózott és mentálisan instabil. "Egy egyszemélyes zárkában, ilyen megaláztatásokat követően mindenki zárkózott szerintem. Még attól sem ijedt meg a kegyetlen doktornő, hogy amikor azt mondtam, hogy nem kívánok részt venni a vizsgálaton, megfenyegetett azzal, hogy a büntetés-végrehajtás budapesti elmegyógyintézetébe, azaz bolondok házába vitet" - állítja Lajcsi, akin ezek után elvégezték a vizsgálatot. "Semmi bajom nincs, köszönöm, jól érzem magam, élvezem a zenebarátaim, rajongóim és ismeretlen emberek támogatását, szeretetét. Viszont ezt a doktornőt és az elődjét szeretném eltiltatni a szakmától. Mindent megteszek, hogy a jövőben másokról ne írhassanak hazugságokat, még megrendelésre sem. A vádiratban is szerepel, hogy jól bírom a börtönt, de mentálisan instabil vagyok" - mondta a zenész. Arra a kérdésre, hogy mire gondol, mi lehet az ügy mögött, nem akart válaszolni. "Bátor vagyok, de nem ennyire" - szögezte le Lajcsi, aki a bíróságon kíván mindent bizonyítani.A rendőrségben és a nyomozó hatóságban nem bízom, megaláztak, a gyerekeim elől vitettek el, ok nélkül előzetesbe zártak. Az egyetlen okuk erre az lehetett, hogy megtörjenek, mert más jogi feltételét ennek nem láttuk. Hiszek a bíróság függetlenségében, állok az eljárás elébe" - mondta a zenész.