Teréz körúti robbantás Teréz körút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendőrpisztolyokat akart szerezni, ezért támadt rá szeptemberben a két járőrre, de az általa készített pokolgép hatásaitól megijedt - közölte a Teréz körúti robbantó védője.

Szikinger István védő beszámolója szerint a bűncselekménnyel gyanúsított P. László azt állítja, hogy nem akart végezni a járőrökkel, és maga is megdöbbent, amikor látta, hogy a bomba milyen súlyos sérüléseket okozott a fiatal rendőröknek. A Teréz körúti robbantó emiatt nem vette el a sértettek fegyvereit, hanem elsietett a helyszínről. P. László a védőjén keresztül üzente, hogy a

szolgálati pisztolyokkal nem akart bűncselekményt elkövetni, azokra azért volt szüksége, mert már hosszú ideje nem érezte biztonságban magát.

Feltételezett Teréz körúti robbantó a Budai Kózponti Bíróságon 2017 április 20-án. Fotó: Szabó Gábor - Origo / Szigetváry Zsolt - MTI

A fiatalember a napokban számolt be arról is, hogy

A gyanúsítottat kétszer vizsgálták az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahol épelméjűnek minősítették. A huszonnégy éves P. Lászlót legutóbb májusban hallgatták ki a nyomozók, de nekik eddig egyik fent említett körülményről sem tett említést - olvasható a csütörtöki Magyar Hírlapban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.