Időjárás: szerda éjfélig meghosszabbították a másodfokú hőségriasztást

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
időjárás hőség riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másodfokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területén, amit szerda éjfélig hosszabbítottak meg. Mindenkit arra kérnek, igyanak elég vizet, és ne tartózkodjanak a napon 11 és 15 között!

Eredetileg csütörtöktől hétfő éjfélig lett volna érvényben a másodfokú hőségriasztás, de az előrejelzéseket figyelve meghosszabbították. Egészen szerda éjfélig tart a figyelmeztetés, mivel elképesztő hőség lesz! Ez a meleg még az egészséges szervezetet is megterheli, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket!

11 és 15 között így senki ne napozzon! Fotó: Hirling Bálint - Origo

A leginkább veszélyeztetettek azonban a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, nekik különösen oda kell figyelniük. A hőség az autósokra is hatással van, ezért a vezetőknek fokozott óvatossággal kell közlekedniük.

Mindenkit arra kérnek, hogy figyeljenek oda a kellő folyadék fogyasztására!

Kerülendők a koffeintartalmú italok, az alkohol és a cukros üdítők, de a zsíros ételek fogyasztása is, valamint lehetőség szerint 11 és 15 óra között senki ne tartózkodjon a tűző napon - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.