A roswelli ufószerencsétlenséget máig rejtélyek övezik

Forrás: Origo -
ufó Roswell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
70 évvel ezelőtt Amerikában történt a leghíresebb ufóészlelés, de máig nem sikerült tisztázni a körülményeket. Sokan hiszik, hogy akkor egy földönkívüli jármű csapódott egy gazda tanyájába, ám az igazságra eddig még nem derült fény.

1947 nyarán egy különös esemény dúlta fel a csendes Roswell nevű kisváros életét. A

William Brazel nevű művezető tanyájára egy azonosítatlan repülő tárgy zuhant.

A férfi rögtön értesítette a sheriffet, aki kapcsolatba lépett a roswelli légibázissal. A hadsereg röviddel az esemény után rögtön előállt a magyarázattal: egy időjárási ballont, a Mogult érte szerencsétlenség a farmon. Ennek azonban sokan nem hittek.

A roswelli ufószerencsétlenség máig meg nem oldott rejtély - Képünk illusztráció Forrás: AFP/SPL

A pletykák elindultak, és megállíthatatlanul terjedtek,

rengetegen hitték ugyanis, hogy valójában egy repülő csészealj zuhant a farmra,

a hatóságok pedig ezt akarják eltussolni. Az összeesküvés-elméletek hívői felbolydultak, és a sajtó is felkapta az új-mexikói kisvárosban történteket. Évtizedekkel később, 1978-ban néhány ufókutató – többek között Stanton T. Friedman – nyomozásba kezdett, több emberrel is beszéltek, akik láthattak vagy halhattak valamit az esetről.

Glenn Dennis, volt temetkezési vállalkozó egy interjúban például arról számolt be, hogy a helyi légibázis több gyerekkoporsót is rendelt tőle.

Több már nyugdíjazott katona is azt állította, hogy feletteseik nyomására nyilatkozták akkor, hogy a törmelékek egy ballonból származnak.

Rengeteg elmélet született a titokzatos járműről - Képünk illusztráció Forrás: Origo

Az amerikai légierő az esemény 50. évfordulóján egy terjedelmes közleménnyel kívánta végleg lezárni az esetet, miszerint a pórul járt légi jármű valójában egy ballonra erősített radarcélpont volt. Egy egy évvel korábban kikerült nyilatkozat szerint azonban az igazság az, hogy ez a szonda valójában a szovjetek ellen irányuló művelet része volt, amely az ellenség atomkísérleteit volt hivatott kémlelni. Ez azonban nem vetett véget a vizsgálódásnak, 2011-ben is a rejtélyek nyomába eredt egy újságíró. Kiderült, hogy

egyes elméletek szerint Sztálin megbízásából 'mutáns gyerekeket hoztak létre'.

Ezek a gyerekek kinézetükben megszólalásig hasonlítottak a köztudatban élő űrlényekre: aránytalanul nagy fejük, pici, törékeny testük és hatalmas, fekete szemeik voltak.

A terv az volt, hogy pánikot keltsenek az amerikai lakosságban

azzal, hogy megrendeznek egy ufótámadást, amelyben ezek az álufók lettek volna a kulcsfigurák. A történet azonban több ponton is sántított, ezért ez is csak egy újabb elrugaszkodott összeesküvés-elméletként vonult be a köztudatba.

Terhességi tesztet végeztetett a jelentkezőkkel az Iberia http://www.life.hu/news/20170711-terhessegi-tesztet-vegeztett-az-alkalmazottakkal-az-iberia.htmlKülönös felvételi módszer derült ki az Iberia nevű spanyol légitársaságról. Vizeletmintát kért a jelentkező hölgy alkalmazottaktól. News--Medve támadott meg egy alvó tinit Coloradóban: Fotók! (18+)http://www.life.hu/news/20170710-medvetamadas-aldozata-lett-egy-alvo-tini.htmlColorado területén sátrazott egy 19 éves srác, aki álmából arra ébredt, hogy egy fekete medve rágja a fejét. NewsOrigoDráma! Meg akartak erőszakolni egy nőt Óbudánhttp://www.life.hu/news/20170709-meg-akartak-eroszakolni-egy-not-obudan.htmlA rendőrség eddigi adatai szerint az ismeretlen férfi július 8-án 21 óra körül Budapest III. kerületében, a Kiscelli utca közelében hátulról befogta egy nő száját, megfenyegette, majd közölte, hogy szexuális kapcsolatot akar vele létesíteni. News--Az elhunyt artista kapcsán magyarázkodik a Green Dayhttp://www.life.hu/news/20170709-allitasuk-szerint-nem-tudtak-az-elhunyt-artistarol.htmlEgyre kínosabb a helyzet, miközben a Green Day állítja: csak a koncert után tudták meg, hogy mi történt. NewsOrigoGyászhír! 39 évesen elhunyt Nelsan Ellishttp://www.life.hu/news/20170709-39-evesen-elhunyt-nelsan-ellis.htmlMeghalt Nelsan Ellis, akit a nézők az HBO True Blood című sorozatából ismerhettek meg. A színész 39 évesen távozott az élők sorából.News--Fejbe lőtték a magyar válogatott focista csapattársáthttp://www.life.hu/news/20170708-johnson-kendrick-costat-fejbe-lottek.htmlFejbe lőtték Brazíliában a katari al-Gharafa brazil játékosát, a válogatott Németh Krisztián csapattársát, Johnson Kendrick Costát. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.