Váratlanul csapódott a földbe az a motoros sárkányrepülő, amellyel a 65 éves pilóta és a 17 éves tinilány utazott. Mindketten meghaltak. 

Az édesanya és a tinilány múlthét vasárnap azzal a szándékkal érkeztek a Fehérvárhoz tartozó reptérre, hogy kipróbáljanak valami új dolgot, és élményt szerezzenek a repülés által. Ám az anya-lánya kikapcsolódás tragédiába fulladt. 

Este 7 óra környékén indult útjára a motoros sárkányrepülő, amelyet egy tapasztalt pilóta vezetett, és vele utazott a tinilány is. Majd egy erőteljes fel - le manővert követően kettétört egy vasrúd, ami a vitorlát a motoros sárkányhoz rögzítette, így azonnal tehetetlen mélyrepülésbe kezdtek. 

Egyelőre nem tudni, hogy ki a felelős a tragédiáért, a rendőrség nyomozForrás: Police.hu

A pilóta már a levegőben életét vesztette, mert  vasrúd akkora erővel csapódott a fejének, hogy esélye sem volt a túlélésre. A lány pedig mind addig teljesen éber volt, míg be nem csapódtak a földbe. Azonnal mentőt hívtak és mindenki próbált segíteni, de sajnos már őt sem tudták megmenteni. 

"A becsapódás után a szerencsétlen kislány viszont még életben volt, az érintett repülős egyesület egyik tagja rohant segíteni, de sem ő, sem a mentősök nem tudták már megmenteni. Borzasztó belegondolni abba, hogy választhatott: egy zárt utasterű kisrepülővel vagy motoros sárkányrepülővel szeretne-e felszállni. És rosszul döntött" - írta meg a Bors.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság légi közlekedés veszélyeztetése bűncselekmény gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.