Kiss Gabriella maga is átesett egy daganatos megbetegedésen, ráadásul ápolónőként dolgozik, így pontosan tudja, min mennek keresztül ezek az emberek. Úgy döntött, szeretne még többet segíteni, ezért levágatja haját és a betegeknek adja.

Kis Gabriella a többi egészségügyi dolgozóhoz hasonlóan 12 órát talpal egy műszakban, és még mosolyogni is képes. A Nemzet Szépe 2017-es győztese maga is átesett korábban egy daganatos megbetegedésen, és mint nővér ma is rengetegszer találkozik a gyilkos kórral nap mint nap.

Kis Gabriella daganatos betegeknek adja a hajátForrás: Fülöp-Pál Ábel

Ő sikeresen legyőzte a rákot, de úgy döntött, megpróbál még többet segíteni másokon: levágatja hajkoronáját és a betegeknek adja. Szeretném majd levágni a hajamat. Sokan pénzt csinálnak ebből, de én parókát csináltatnék belőle egy alapítványon keresztül, amit mindenképpen egy fiatal tinédzser lánynak ajánlanék fel. A paróka nem kényelmes, de magabiztosabban lehet kilépni vele az utcára" – mondta el a Nemzet Szépe. Hozzátette, az ő történetén keresztül szeretne erőt adni másoknak. Jobb benyomást tud kelteni egy olyan ember, aki hasonló dolgokon ment keresztül, a betegek jobban megfogadják a tanácsokat. Együtt dolgozom egy alapítvánnyal, akik veszélyeztetett gyerekekkel foglalkoznak. Ők például élményekkel szeretnék az életben maradást támogatni. Ez lehet egy hírességgel való találkozás, tárgyi ajándék, ezáltal segítenek, hogy a gyerekek szeressenek élni" – árulta el Kis Gabriella.