Egy kaliforniai férfi megütötte a főnyereményt, vagyis nem kevesebb, mint 5 millió dollárt nyert, ám az állam mégsem fizet neki. 

Ward Thomas még tavaly nyert 1,2 milliárd forintnak megfelelő összeget, de az állam mégsem fizette ki neki, mondván, a nyerőszelvényt nem ő, hanem a 16 éves fia vásárolta. Az édesapa ezért beperelte a lottótársaságot, mert véleménye szerint jogtalanul fosztották meg őt a nyereménytől. 

A bírósághoz beadott dokumentumok szerint Thomas 2016 októberében járt a fiával a Los Altos Mobil nevű benzinkúton. Az apa arra kérte a 16 éves fiát, hogy menjen be a boltba, és vegyen néhány Scratchers szelvényt. 

Perre viszi az ügyet a férfi, akit megfosztottak a nyereményétől 
Képünk illusztráció
murányi jános grafikus a sorsot kísérti

Hazaérve lekaparták a sorsjegyet, és látták, hogy bizony 5 millió dollár ütötte a markukat. Thomas azonnal elment hitelesíttetni a szelvényt, majd másnap a lottótársaság helyi irodájába is betért, ahol megerősítették a nyeremény tényét. 

Az apa nem csak a lottótársaságot pereli, hanem a benzinkutat is, hiszen a fiától senki nem kérte, hogy igazolja az életkorát, illetve arról sem tájékoztatták, hogy a részvételük érvénytelen lesz, amennyiben nem töltötte be a 18. életévét - írta meg a CBSLosAngeles.