csillagászat aszteroida Föld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 15-30 méteres aszteroida fog elhaladni a Föld mellett. A szakemberek szerint nagyon közel lesz hozzánk. 

TC4 néven ismert az a 15-30 méter körüli aszteroida, amely közelít a Földünk felé. 2012-ben már egyszer elhaladt mellettünk, ezért a tudósok számítottak a visszatérésére, csak azt nem tudták megmondani, hogy milyen közel lesz hozzánk.

Szerencsére beavatkozás nélkül fog elhaladni mellettünk
Képünk illusztráció Forrás: AFP

De mostmár tudjuk, hogy a Hold röppályáján belül, nagyjából 44 ezer kilométer távolságban fog elhaladni mellettünk, ami csillagászati viszonylatban közelinek számít.

Detlef Koschny, az ESA Föld-közeli objektumokkal foglalkozó részlegének vezetője azonban megnuygtatott minket: teljesen biztos, hogy nem fog becsapódni a Földbe. Azt is megtudtuk, hogy a tőlünk legtávolabb található műholdak 36 ezer kilométerre vannak, szóval azokat valóban éppen csak elkerüli majd égitest - írta meg a TheGuardian

Holttestet találtak a Velencei-tóban http://www.life.hu/news/20170812-holttestet-talaltak-a-velencei-toban-szombaton-reggel.htmlFérfi holttestére bukkantak szombaton reggel a Velencei-tóban, Agárdon - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-vel. News--Négyen meghaltak a viharos időjárás miatt Lengyelországbanhttp://www.life.hu/news/20170812-lengyelorszagban-negyen-meghaltak-a-viharos-idojaras-miatt.htmlNégy ember meghalt, köztük két serdülő, a Lengyelországon szombatra virradóra végigsöprő, záporesővel kísért orkánszerű szélviharok következtében, 28-an pedig megsérültek - közölte szombat reggel Pawel Fratczak, az országos tűzoltóság szóvivője.News--Két fürdőző tűnt el a Dunábanhttp://www.life.hu/news/20170812-ket-furdozo-tunt-el-a-dunaban-szerdan.htmlA Margitszigetről ment bele a Dunába két férfi szerda éjjel. Egyelőre nem találják őket, szemtanúk szerint a sodrás egészen a víz közepéig vitte őket. NewsOrigoItt a hidegfront - Vihar, záporeső, zivatar, jégeső a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20170812-vihar-zaporeso-zivatar-jegeso-varhato-a-hetvegen-idojaras.htmlPéntekről szombatra virradó éjszaka már az ország középső felében élők is fellélegezhettek: megérkezett a hidegfront. Budapesten a legmagasabb hőmérséklet 25 fok lesz, hajnalban 19-et mértek. News--Ilyen az, amikor belecsap egy emberbe a villám - VIDEÓhttp://www.life.hu/news/20170811-ilyen-az-amikor-belecsap-egy-emberbe-a-villam-video.htmlDurva videó járja be a sajtót és az internetet: felvétel készült arról, ahogy egy asszonyba belecsap a villám Zimbabwében.News--9 éves kisfiú jelentkezett a NASA állására: választ is kapotthttp://www.life.hu/news/20170808-9-eves-kisfiu-jelentkezett-a-nasa-allasara.htmlBolygóvédelmi felügyelőt keres a NASA, egy kilencéves kisfiú pedig úgy érezte, nincs is nála erre alkalmasabb személy, így aztán jelentkezett egy kézzel írt levéllel, és a legnagyobb meglepetésre választ is kapott. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.