Augusztus 20.: Minden, amit a tűzijátékról tudni kell

Forrás: Getty Images/Ryan Pierse -
augusztus 20. tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ti is készültök már a 2017-es augusztus 20-ai tűzijátékra? Minden információt összegyűjtöttünk a budapesti tűzijátékról. Olvassátok el előre, hogy ne érjen titeket meglepetés.

Augusztus 20-án az ünneplés a Kossuth téren kezdődik, ahol 8:30-kor beszédet mond dr. Áder János köztársasági elnök. Délelőtt 10:00-kor kezdődik a légi és vízi parádé az Országház előtt. Érdemes utána kilátogatni a Magyar Ízek Utcájához is, ahol számos koncerttel várják az érdeklődőket. Délután 17:00-től kezdődik az Ünnepi Szentmise a Bazilikában, melyet a Szent Jobb körmenet követ. Bár a tűzijáték csak este 9-kor kezdődik, addig is számos program közül választhatunk. A dunai rakparton például Üzenőlánc lesz a Petőfi Rádióval.

Forrás: Getty Images/Ryan Pierse

Mindent a 2017-es fővárosi tűzijátékról!

  • Hol lesz? A tűzijáték fő helyszíne a Duna Országház előtti szakasza, a Margit híd és a Lánchíd között mintegy 800m hosszban és a Lánchíd.
  • Mikor kezdődik?2017. augusztus 20. 21:00–21:30 között
  • Honnan érdemes nézni a tűzijátékot? A Duna-part pesti oldalán a Margit híd és a Lánchíd közötti, Id. Antall József rakpartról érdemes nézni a tűzijátékot, míg a budai oldalon a Bem rakpartról nyílik majd élvezhető látvány. Ezeken kívül a tűzijáték látványos a Halászbástyáról, a Budavári Palota Dunára néző oldaláról, a Budavári Sikló tereiről, sétányairól, és minden olyan helyről, ahonnan az Országház jól látható.
  • FONTOS: A Lánchíd le lesz zárva a nézők elől, de a Margit hídról remek kilátás nyílik a tűzijátékra.
  • Mivel készülnek? A 2017-es augusztus 20-ai budapesti tűzijáték közel 25.000 db látványeffektet tartalmaz. Több mint 6.300 db pirotechnikai elemet indítanak el 5.000 lépésben. Látható lesz csaknem 4.000 db nagy kaliberű tűzijáték bomba és mozsár, melyekből a legnagyobb kaliberű bomba 200mm-es, kb. 5 kg tömegű lesz. Fellövésre kerül mintegy 2.300 db rómaigyertya, és még közel 300-350 db egyéb termék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.