Íme az idei tanév legfontosabb dátumai

Forrás: AFP/RIA Novosti -
iskolaszünet iskola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon hány gyereknek tették fel az emúlt napokban a kérdést, hogy várják-e az iskolát? És vajon hányan vannak, akik illendőségből feleltek igennel? Belül szinte minden diák már a következő szünetet várja. 

Elkezdődött a 2017/2018-as tanév, amely során a szakgimnáziumokban 178 napot, a szakiskolákban 179 napot, míg a gimnáziumokban 180 napot kell tanulással tölteni. A tanítási szünetek, és az érettségi dátumai is kihirdették már:

  • Őszi szünet: 2017. október 30. - november 3- ig
  • Téli szünet: december 27. - 2018. január 2- ig
  • Tavaszi szünet: 2018. március 29. - április 3 - ig
Ezek az idei tanév legfontosabb dátumai
Képünk illusztráció Forrás: AFP/RIA Novosti

Azt is tudjuk már, hogy a 2017-es őszi érettségi írásbelik október 13-án kezdődnek, a szóbeli vizsgák pedig november 20. és 24. között lesznek középszinten, emelt szinten pedig november 9. és 14. között.

Az Oktatási Hivatal november 15-én fogja nyilvánosságra hozni a felvételt hirdető iskolákat, és december 8-ig lehet az intézmények valamely képzésére jelentkezni - írta meg a Ripost.

Meghalt a nő, aki rajta kapta a hűtlenkedő férjét: Videó! (18+)http://www.life.hu/news/20170904-elutotte-sajat-feleseget-a-hutlenkedo-ferfi.htmlDöbbenetes videó került fel nemrég az internetre: egy megcsalt feleség halála döbbentette meg a világot. NewsOrigoVárpalotai körhintabaleset: megszólalt a kómában fekvő áldozat apja http://www.life.hu/news/20170904-varpalotai-korhintabaleset-megszolalt-a-komaban-fekvo-aldozat-apja.htmlA várpalotai körhintabaleset legsúlyosabban sérült áldozata jelenleg kómában fekszik a kórházban. Már átesett egy kétórás életmentő koponyaműtéten. Édesapja elmondta, az orvosok semmi biztatót nem tudnak mondani. NewsOrigoLesz még idén nyár - Ekkor lesz újra meleghttp://www.life.hu/news/20170903-lesz-meg-iden-nyar-ekkor-lesz-ujra-meleg-idojaras.htmlVasárnap még sokfelé várható eső, a szél is megerősödik. A jövő hét eleje továbbra is őszies marad, azonban a hétvégén visszajön a nyárias meleg.NewsFotó: Polyák Attila - OrigoHalott kisfiú szelleme hagyott kézlenyomatot a falonhttp://www.life.hu/news/20170901-egy-halott-kisfiu-szelleme-hagyott-jeleket-egy-hazban.htmlJoanne Gallagher három gyermekével együtt költözött az új családi házba, ahol durva földöntúli jelenségek történtek. News--Szabad szemmel is látható lesz a közeledő aszteroida http://www.life.hu/news/20170830-szabad-szemmel-is-lathatod-a-kozeledo-aszteroidat.htmlPotenciálisan veszélyes aszteroida közelít a Föld felé. Ezt érdemes tudni róla. NewsOrigoEzt okozta a Harvey hurrikán: Fotók! http://www.life.hu/news/20170830-ezt-hagyta-maga-utan-a-harvey-hurrikan.htmlA Harvey hurrikán pusztítása sajnos akkora erejű volt, hogy még sokáig nyögni fogják az ottaniak. Még most is komoly árvíz miatt szenvednek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.