Richard Gere elárulta, miért nem játszik már hollywoodi filmekben

Forrás: AFP/Tiziana Fabi -
film Richard Gere hollywoodi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évek óta egyetlen filmben sem szerepeltetik Richard Gere-t, pedig semmit nem vesztett a tehetségéből. A színész elárulta, miért nem kap már megkereséseket.

Richard Gere évtizedekkel ezelőtt folyamatosan játszott. Még be sem fejezte az egyik filmjét, máris hívták egy másikba, ám ez a népszerűség nem tartott sokáig. Fokozatosan egyre kevesebb szerepet kapott a sztár, majd szép lassan teljesen elfelejtették őt a filmstúdiók, és senki nem értette, hogy miért. A színész most megválaszolta a kérdést, és egyúttal leszögezte, nem is szeretne már a mai filmekben szerepelni.

Richard Gere nem játszhat hollywoodi filmekben Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Ha akarna, sem tudna filmezni Richard Gere, csak független moziban. A stúdiókat, ezzel együtt a filmeket Hollywoodban ugyanis a kínaiak finanszírozzák, ők pedig nem kedvelik a színészt, amiért ő jó kapcsolatot ápol a Dalai Lámával, és többször is bírálta Kínát.

a kínaiak azt mondják, ne vele"

Egy kínai rendezővel dolgoztam volna együtt, de két héttel a forgatás előtt felhívott, és azt mondta, ne haragudjak, de nem dolgozhat velem. Védett vonalon hívott. Ha szerepeltem volna a filmben, ő és a családja nem hagyhatták volna el soha többet az országot, és soha nem dolgozhatott volna"
Hollywood Reporternek

Nem Richard Gere az egyetlen, íme, a sztárok, akiket kitiltottak Kínából


Noha Kína már nyit az amerikai filmek felé, vannak olyan színészek, akiket ettől függetlenül egyáltalán nem látnak szívesen az országukban. Annyira, hogy hivatalosan is kitiltották őket, vagy azért, mert a kormány ellen szólaltak fel, vagy azért, mert tiszteletlenek voltak a kultúrával szemben. Íme, azok a sztárok, akik nem tehetik be a lábukat Kínába. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.