Sztárok, akik a halál torkából menekültek meg: Drew Barrymore-tól Ryan Reynolds-ig

halál Johnny Rotten Fats Domino menekülés Drew Barrymore Nate Berkus Ryan Reynolds
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A halál szele sok sztárt érintett már meg, a legtöbben csak a szerencsének köszönhetik, hogy végül életben maradtak. Drew Barrymore, Ryan Reynolds vagy éppen Johnny Rotten is ismeri már a halálfélelem érzését, és biztosan soha nem fogják elfelejteni. Egyikük majdnem megégett, másikuknak az ejtőernyője nem nyílt ki, de szerencsére minaggyian megúszták!

Drew Barrymore

Drew Barrymore Forrás: AFP/Dennis Van Tine

2001 februárjában Drew Barrymore és akkori barátja, Tom Green arra ébredtek, hogy kutyájuk ugat és morog a hálószobájuk ajtaja előtt. Felkeltek, hogy kiderítsék, mitől olyan ideges az eb, ekkor vették észre, hogy az otthonuk tulajdonképpen lángokban áll. A tűz nagyon gyorsan pusztított, de a pár szerencsésen megmenekült, hála a kutyának. A gyönyörű kastélyból szinte semmi nem maradt, a tűz okát pedig később sem tudták megállapítani.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds Forrás: AFP/Odd Andersen

Igen népszerű színész Ryan Reynolds, de nem sokon múlt, hogy még az ismertsége előtt elveszítse életét. 17 éves korában ugyanis úgy határozott, hogy kipróbálja az ejtőernyőzést, csakhogy nem nyílt ki az ernyő. Hiába próbálta, nem sikerült. Ekkorra már biztos volt benne, hogy meg fog halni, és annyira pánikolt, hogy eszébe sem jutott a tartalékernyő. Szerencsére az utolsó pillanatban valami isteni szikra hatására beugrott neki a tartalék, ennek köszönheti az életét.

Johnny Rotten

Johnny Rotten Forrás: AFP/Getty Images/Matt Carr

A Sex Pistols frontembere feleségének köszönheti, hogy nem vesztette életét. Éppen New Yorkba utaztak volna repülővel, ám a neje nem végzett időben a csomagolással, így lekésték a gépet, csak a következővel tudtak elmenni, ez volt a szerencséjük. Ez a Pan Am 103-as járata volt ugyanis, ami a felszállást követően nem sokkal megsemmisült. A gép első rakterében bomba robbant, ami szinte azonnal a gép teljes széteséséhez vezetett. Senki nem élte túl a katasztrófát, összesen 270 áldozata volt a robbantásnak.

Nate Berkus

Nate Berkus Forrás: NurPhoto/Robin Platzer/Photoshot/NurPhoto/Robin Platzer

A híres, saját műsorokkal rendelkező belsőépítész éppen a családjával nyaralt a Maldív-szigeteken, amikor ő és minden szerette csaknem az életét vesztette. Akkor pihentek ugyanis a tengerparton, mikor elért oda a cunami. Nate-nek nagyon gyorsan kellett cselekednie: felkapta a lányait, és a dadust maga után rángatva menekültek a hatalmas hullámok elől. Amerre csak nézett, vizet látott, de szerencsére sikerült visszaérniük a szállodába, ahol már mentőmellényben várták a sorsukat. A sztár később 150 ezer dollárt adományozott a katasztrófa áldozatainak.

Fats Domino

Fats Domino Forrás: Origo

Fats Domino egy amerikai zongoraművész, aki az '50-es évek közepén több millió lemezt adott el. 2005-ben azonban csaknem meghalt, egész családjával együtt. A 2005-ös pusztító Katrina hurrikán elől ugyanis nem tudtak elmenekülni felesége betegsége miatt. A család úgy döntött, hogy együtt maradnak, és várják, vajon elpusztítja-e őket a hatalmas orkán. Sokán már gyászolták a művészt, csak napokkal később derült ki, hogy sikerült megmenekülniük, noha mindenüket elvesztették, ahogy oly sokan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.