Az Oscar-akadémia is összeül a szexuális ragadozó Weinstein ügyében

Forrás: NORTHFOTO -
metoo Harvey Weinstein tanácskozás Oscar-akadémia zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szexuális zaklatással és erőszakkal gyanúsított Harvey Weinstein hollywoodi filmmogul elleni vádak megdöbbentették a cannes-i filmfesztivál vezetőit, akik együttérzésüket fejezték ki az áldozatoknak. Közben az amerikai filmakadémia bejelentette, hogy szombati válságtanácskozásán dönt Weinstein ügyében.

Pierre Lescure, a cannes-i filmfesztivál elnöke és Thierry Fremaux igazgató csütörtökön közös közleményben hangsúlyozta, hogy megdöbbentette őket az, ami Weinstein szexulális zaklatásairól és szexuális erőszakjairól napvilágra került. Mint írták, ezt a viselkedést a "legvilágosabban és legegyértelműbben el kell ítélni".

Weinstein visszatérő vendége volt a cannes-i filmfesztiválnak, számos olyan film szerepelt a cannes-i versenyprogramokban, amelyeknek ő volt a producere. Lescure és Fremaux együttérzésüket fejezték ki Weinstein áldozatainak, mindazoknak, aki kiálltak a nyilvánosság elé és a többieknek is. "Jó volna, ha ez az ügy segítene abban, hogy leszámoljunk minden ilyen súlyos és elfogadhatatlan gyakorlattal" - fogalmaztak.

Weinstein először mutatkozott a botrány kirobbanás óta, éppen a lánya házát hagyja el Forrás: NORTHFOTO

Az amerikai filmakadémia szerdán bejelentette, hogy szombatra válságtanácskozást hívott össze Weinstein ügyében. A filmakadémia közleményében leszögezte, hogy a Weinstein ellen felhozott vádak "visszataszítóak és szörnyűek", és a filmmogul viselkedése összeegyeztethetetlen a szervezet értékeivel és mindazzal, amit ez az alkotói közösség képvisel. A filmakadémia kormányzói testülete szombaton rendkívüli tanácskozáson vitatja meg a Weinstein ügyét és ott dönt arról, hogy milyen lépéseket tegyen vele szemben.

A The Hollywood Reporter emlékeztetett arra, hogy Harvey Weinstein több mint húsz éve tagja az Oscar-akadémiának. A Brit Filmakadémia szerdán függesztette fel Weinstein tagságát.

A The New York Times amerikai napilap múlt hét csütörtökön számolt be arról, hogy a producer évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt. A The New Yorkerben a napokban megjelent riport szerint pedig szexuális erőszakot is elkövetett. A filmmogul tagadta az ellene felhozott vádakat.

A Weinstein-ügyről itt olvashatsz bővebben!

Vizsgálatot indított a New York-i rendőrség Harvey Weinstein ügyébenhttp://www.life.hu/news/20171012-vizsgalatot-inditott-a-new-york-i-rendorseg-harvey-weinstein-ugyeben.htmlA New York-i rendőrség vizsgálatot indított egy 2004-re visszanyúló szexuális erőszak ügyében, amelynek elkövetésével Harvey Weinsteint vádolták - közölte a rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökséggel részletek ismertetése nélkül. News--Hillary Clinton és az Obama-házaspár elítélte Harvey Weinstein filmmogulthttp://www.life.hu/news/20171012-hillary-clinton-es-az-obama-hazaspar-elitelte-harvey-weinsteint.htmlHillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje, valamint Barack Obama volt amerikai elnök és felesége is elítélte a szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolt Harvey Weinstein filmmogult cselekedetei miatt.NewsDelia Blamer vallomása: egy sorozatgyilkossal élt együtt a nőhttp://www.life.hu/news/20171012-delia-blamer-vallomasa-egy-sorozatgyilkossal-elt-egyutt-a-no.htmlBorzalmas és brutális gyilkossági kísérletet élt át a most 67 éves, nyugdíjas nő, Delia évtizedekkel ezelőtt, de egészen eddig nem volt bátorsága beszélni róla. Pszichopata barátja megpróbálta meggyilkolni őt, és nemcsak vele próbált végezni: több volt barátnőjét is meggyilkolta. Delia túlélte a támadást, de minden egyes nap emlékeztetik a fájdalmak a borzalmakra. News--M5-ös baleset: négy rendőrt még kórházban ápolnakhttp://www.life.hu/news/20171012-m5-os-baleset-negy-rendort-meg-korhazban-apolnak.htmlÖsszesen öt rendőr sérült meg súlyosan az M5-ös autpályán történt tragédiában. Eddig csak egy hagyhatta el a kórházat, a többiek még ápolásra szorulnak. News--Két holttestet emeltek ki a Balatonbólhttp://www.life.hu/news/20171012-ket-holttestet-emeltek-ki-a-balatonbol.htmlTihanynál hosszabb ideje vízben levő holttestet találtak szerdán, Balatonedericsnél pedig vízbe esett horgász halt meg, társát még keresik - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője szerda este az MTI-vel.NewsFotó: Hirling Bálint - OrigoElhunyt Czifrák Roland, focista: videó http://www.life.hu/news/20171011-eletet-vesztette-czifrak-roland-focista.htmlEgy autóbaleset miatt vesztette életét Czifrák Roland, magyar focista. Rengetegen búcsúznak tőle. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.