Tarantino 25 évig dolgozott a szexuális zaklatással vádolt producerrel

Forrás: Getty Images for The Weinstein C/2016 Todd Williamson/Todd Williamson -
Quentin Tarantino metoo Harvey Weinstein zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Quentin Tarantino is megszólalt Harvey Weinstein-ügyéről. Nem is tehetett mást a rendező, aki régóta dolgozik együtt a producerrel, ráadásul nemcsak munkatársak, de mondhatni barátok is. Vagy nem?

Tarantino és Weinstein két leghíresebb közös filmje, a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény, de a producer cége, a The Weinstein Company gyártotta a Ponyvaregény utáni valamennyi Tarantino mozit.

Harvey Weinstein és Quentin Tarantino a producer cégének egyik fogadásán Forrás: Getty Images for The Weinstein C/2016 Todd Williamson/Todd Williamson

Alig egy hete jelent meg az első, Weinsteint leleplező cikk. A The New York Times számolt be arról elsőként, hogy az amerikai producer évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt, egyes esetek több mint 20-30 évvel ezelőtt történtek. Tarantino első megszólalására mégis napokat kellett várni.

- írta először, majd két nappal később már ez volt olvasható a Twitter-falán.

Tarantino ebben már arra szólít fel mindenkit, hogy támogassa a szexuális erőszak áldozatait, akik olyan bátrak, hogy kiállnak és megszólalnak egy ilyen ügyben.

Az összes cikk a témában:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.