Colin Firth angol színészről nem kevés közös fotó található az interneten, melyeken a szexuális zaklatással vádolt producer, Harvey Weinstein oldalán látható, hiszen többször is dolgoztak együtt. A színész a Guardian lapnak adott interjúban arról beszélt, hogy mennyire szégyelli, hogy tudott a producer egyik esetéről, mégis hallgatott.

Az Oscar-díjas brit színész 25 évvel ezelőtt játszott együtt Sophie Dix színésznővel, aki a napokban állt a nyilvánosság elé, és mesélt arról, hogyan zaklatta őt a producer korábban. Csakhogy Firth már majd 30 éve, a forgatások alatt megismerte a történetet. Dix ugyanis elmondta neki, hogy mit művelt vele Weinstein a hotelszobában.

Harvey Weinstein és Colin Firth 2011-benForrás: Getty Images for DGA/2011 Getty Images/Kevin Winter

„Semmit nem tettem, amikor Dix elmondta nekem, hogy mi történt vele. Régen volt és nem tudom, emlékszik-e még, hogy megosztotta velem az esetet, de a tény, hogy megtörtént köztünk ez a párbeszéd, kísérteni kezdett, amikor nyilvánosságra kerültek az esetek."  

– nyilatkozta Colin Firth.

A színésznő szerint Colin támogatóan közeledett felé, amikor 25 évvel ezelőtt megosztotta vele a szörnyűségeket, és örül, hogy most felszólalt Weinstein ellen.

Az összes cikk a témában: