Megszólalt az egyetem Papadimitriu Athina lánya ügyében

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
Papadimitriu Athina szexuális bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Papadimitriu Athina az RTL Klub Reggelijében beszélt arról, hogy Réka lányát szexuálisan zaklatták mikor  tavasszal felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Most megszólalt az egyetem is az üggyel kapcsolatban. 

"Régóta bevett szokás, hogy valamilyen bekiabálással, lökdöséssel a felsőbb éves hallgatók megzavarják az éppen a szövegüket mondó felvételizőket. Réka már a második körös felvételin vett részt, eléggé izgult, egy Shakespeare-monológgal készült, amikor egy lány, anélkül, hogy Rékától erre engedélyt kért volna, a színpadra ugrott, és simogatni, csókolgatni kezdte a gyermekemet. A lányom teljesen lefagyott, természetesen nem volt képes folytatni az előadását" - mesélte a Blikknek Athina, hozzátette szerinte ez megengedhetetlen, úgy érzi, nem szükséges ilyen atrocitásoknak kitenni az egyetemre vágyó színészpalántákat.

Papadimitriu elmondta, hogy az esetet követően azonnal az intézmény rektorához fordult, aki megígérte, hogy a kivizsgáltatja az esetet. A lap megkereste a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, mennyire bevett szokás, hogy hasonló inzultus éri a felvételizőket. "Az iskola vezetése nem kívánja kommentálni a május 20-án történteket. Sem Papadimitriu Athina, sem a lánya nem tett feljelentést a rendőrségen" – válaszolta az egyetem kommunikációs irodájának vezetője, Spilák Klára.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.